12 причини да посетите Непал


Тази азиатска страна се превръща в популярна туристическа дестинация, благодарение на невероятната си природа и атракциите. Тук любителите на екотуризма, които искат единство контакт с природата, намират наистина мир и спокойствие. Тук е мястото за възстановяване на духовните сили. В този ред на мисли ще ви ви представим точно една дузина причини, за да  посетите Непал.

reasons4nepal01-800x600
1. Анапурна

Тази планинска верига в Хималаите е с  най-високите върхове тук –  осем на брой и е  световно известна със своите туристически пътеки. В Анапурна със сигурност си струва да посетите Лейк Сити Покхара, известна с невероятна природна красота и е с репутацията на един от най-добрите планински курорти в страната. Освен това Националния парк Анапурна е известен със своите тибетските храмове, манастири и горещи минерални извори.
reasons4nepal02

2. Високата планина

В Непал се намира най-високата планинска система в света. Тя има осем от 10-те най-високи върхове в света и тук е най-високата точка в света – връх Еверест. Всичко това естествено великолепие привлича планинари, катерачи и хора търсещи  приключения. Трекинг в Непал – мечтата на всеки любител на туризъм в планините.

Най-добрият сезон за трекинг в Непал се счита през март и април, когато дойде пролетта.

reasons4nepal033. Наблюдение на птици

Фауната на Непал се смята за една от най-богатите в Азия. Тази страна е рай и за любителите на птици, тъй като има над 856 вида птици, познати на науката. И почти 10% от  птици в света са тук. По време на престоя си в страната, в гъстите гори на Непал и по бреговете на големите реки, вие определено ще попаднете на най-красивите птици на света, сред които са дрозд и фазан Дънфи, който се смята за символ на Непал и са защитени  от закона.

reasons4nepal04
4. Приключения

Непал е идеалното място за търсачи на приключения. Той предлага възможност за избор на скално катерене, туризъм и трекинг, рафтинг, сафари за любителите на дивата природа, с балон, парапланеризъм, бънджи скокове и много други видове активен отдих и развлечение.

reasons4nepal05
5. ЮНЕСКО наследство

В Непал има четири обекта от списъка на световното културно наследство. Това е едно невероятно място с уникално културно и историческо очарование. Можете да посетите древните храмове, манастири и други интересни  места и напълно да се възползвате от културата на Азия и Хималаите.

reasons4nepal06

6. Най-ниски цени

Непал е изненадващо достъпен. Това ще е очевидно, ако се сравни цената на пешеходни пътеки на Непал с други известни места за планински туризъм, като Килиманджаро или Inca Trail. Като цяло, може да  живеете и с разход за храна около 10 долара на ден. Доста приличен и чист хотел може да се намери за около $ 18.
reasons4nepal07

7. Езерата

В необятностите на Непал се и ледниковите езера. И защо трябва да ходим на морето, когато има природни оазиси с удивително чиста вода?

Многобройните езера в Непал са известни не само за своята зашеметяваща красота, но и духовна стойност. Тук, в планината те са невероятни резервоари на чиста вода и се считат за местата на властта, на брега на които ще видите непалските шамани или хора, които търсят уединение и  свещено значение.
reasons4nepal08

8. Релефът

Непал – единствената страна в света, където денивелацията варира от 60 до над 8000 метра над морското равнище. Тази функция позволява от местния релеф едно уникално  пътуване, че няма да остави никого безразличен.
reasons4nepal09

9. Мултикултурализмът

Повече от 35 различни етнически групи има в Непал. Това означава, че в тази прекрасна страна съжителстват многобройни вярвания, езици, културни и музикални палитри. Непал – едно прекрасно място, където можете да се потопите в една различна култура. Непал е единственото място в света, където хората се покланят на богинята на живот – Кумари.

reasons4nepal10
10. Непалската кухня

Въпреки че кухнята на Непал обединява две уникални готварски традиции на два съседни региона – Индия и Тибет, Непалските ястия са склонни да бъдат по-здравословни! С много постно и ястия за вегетарианци. А също така често се използва леща, домати, кимион, картофи, кисело мляко и чесън. И най-важното  е, че можете да ядете на фона на невероятния природен пейзаж.

reasons4nepal11
11. Катманду

Столицата – Катманду е разположена в подножието на Хималаите и се състои от седем различни „зони на паметници.“ Тези области включват градските центрове, със своите дворци, храмове и най-старият известен будистки паметник, който е построен през трети век пр. Хр.

reasons4nepal12

12. Свещенност

Непал се разглежда като свещено място в продължение на стотици години. Свещенността на тази страна ще има положително въздействие върху всеки, който е в състояние да го опита. Хората, сградите и земята – всичко тук е символ на мир и тишина. В Непал, наистина можете да се откъснете от суетата на света и да сте единство с природата.
You must be logged in to post a comment Login