7 неща, които правим, а те водят до бръчки

Бръчките са част от  живота. Докато всички очакваме малките бръчки да се появят с напредването на възрастта, но някои обаче нямат нищо общо с възрастта.

Виж лошите навици , които влияят върху процеса на стареене на кожата и ги премахнете.

Пушене
Тютюнопушенето е най- честата причина за появата на бръчки. “ Има проучвания на близнаци , които са показали доказателство за това в зашеметяващи детайли „, казва Джоел Шлесингър, дерматолог, козметичен хирург и основател на LovelySkin.com . “ Така че пропуснете цигарите! “

954b509c08569151f03f789ebe3cc7a4

Вашата диета
Ако искате да запазите кожата си здрава и млада  си спомнете старата поговорка, че вие сте това, което ядете. Яденето на прекалено много захар може да ви направят да изглеждате по-стар .

„Чрез вреден процес, наречен гликиране , захарни молекули се прикрепят към протеините в кожата ви (включително колаген ) , карайки ги да се деформират“, казва Росини Ражапска- гастроентеролог. „Това води до загуба на еластичността на лицето , както и контурите , подпухналост и фини линии . Рафинирана захар и други прости въглехидрати също предизвикват възпаление в цялото тяло , причинявайки инсулинови нива, за да скачат . Възпаленията произвеждат ензими , които разграждат колагена и еластина , което води до увисване и бръчки. “ Така че намалете приема на  рафинирана захар и прости въглехидрати – кожата ви ще ви благодаря !

8ad38f3be5b940262be81aa29f41a7fa

Пиене
Алкохолът дехидратира кожата , обяснява Джеймс C. Марота , пластичен хирург. Това означава, че кожата ви ще бъде по-тънка и свежа след като пиете алкохол. С течение на времето , кожата ви ще загуби еластичността и ще се образуват бръчки, което  се дължи на липсата на хидратация.

„Освен това, алкохолът може да има огромно негативно влияние върху вашето ниво на витамин А , който е много важен антиоксидант за кожата и тялото , и това е от жизненоважно значение за регенерирането на нови клетки . Витамин А е също изключително важен за производството на колаген . Когато имате по-ниски количества на колаген , губите еластичност в кожата си „, казва Марота . Колагенът и еластичност пазят кожата ви еластична.




9921d0e526b66a57465b311ff7ae237e

Дъвки
“ Дъвченето произвежда вид бръчки,които  виждаме доста често при долната устата „, казва Шлесингър . Освен това, тя предизвиква други проблеми в структурата на устата . Това е един лесен навик да се откаже в името на запазването на вашата кожа.

Не премахвате гримът си
Замърсители от околната среда и грим ви се натрупват през деня и проникнат в порите, вредят на колагена и еластана . Това може да ускори процеса на стареене и да ви остави с фини линии и бръчки . Почистете и хидратира кожата си всяка вечер преди лягане .

разгримирване

Пропускане да се намажете със слънцезащитни кремове

Всички знаем, че не трябва да пропускате плажното масло, но ние често не го правим. Трябва да знаете, че  дори няколко минути излагане на слънце може да доведе до срив на колаген,което  води до фините линии и бръчки . „Носете слънцезащитни продукти всеки ден. Изберете SPF 30 и един , който има цинков оксид или титанов диоксид , “ казва Дебра Жилиман ,  дерматолог и автор на книгата „Кожни правила“.

ed66127e8bbe168b5e2efc8aa5449eed

Спане

Много важно е да спите на сатенена калъфка за възглавница, за да не наранявате кожата на лицето си. Другата алтернатива  да спите по гръб, съветват специалистите




You must be logged in to post a comment Login