Адел обра наградите БРИТ

В Лондон бяха раздадени 36-тите годишни музикални награди БРИТ. Най-много отличия получи Адел. Американската музикална академия отказа да номинира хитовия албум на Адел „25“ за „Грами“ заради датата му на излизане през ноември, но това не спря наградите „БРИТ“ да отличат подобаващо най-продаваната компилация на 2015 година.

Освен наградата за албум, Адел грабна отличията за изпълнителка и за сингъл на годината с огромния хит „Хелоу“. Четвъртата награда за поп дивата беше за „Глобален успех“ и при приемането й тя не успя да сдържи сълзите си от радост.

Адел, носителка на четири награди БРИТ: Благодаря ви много! Да се върна след толкова дълго отсъствие и да бъда приета така топло е просто чудесно, благодаря ви много! И на всички останали момичета, които са номинирани, благодаря, че ме допускате във вашата компания, всички вие сте невероятни и е привилегия да стоя до вас! Бих искала да благодаря също на моя екип и на моя музикален издател за това, че приемат факта, че съм жена, и се чувстват окуражени от това.

Джеймс Бей бе обявен за британски изпълнител на годината, а суперзвездата Джъстин Бийбър – за най-добър международен соло певец. Трофеят за най-добра британска поп група за четвърти път отиде при „Колдплей“.

Фронтменът на бандата Крис Мартин посвети наградата на всички млади музиканти в бежанските лагери по света. Легендарният Дейвид Бауи бе почетен посмъртно с наградата „Икона“ само месец след като напусна този свят.

Наградата бе връчена от Ани Ленъкс и приета от приятеля на Бауи и номиниран за „Оскар“ актьор Гари Олдман с трогателни слова. Новозеландската изпълнителка Лорд пък развълнува публиката с изпълнение на неговата хитова песен „Живот на Марс“./БНТ
You must be logged in to post a comment Login