АКТРИСА ОТ „ОТКРАДНАТ ЖИВОТ” В НОВА КОМЕДИЯ ОТ АВТОРА НА „АМЕРИКАНСКИ ПРЕЛЕСТИ”

Силвия Станоева и звездата от спектакъла „Ритъм” Божидар Попчев с театрална премиера на 12 април

Актрисата от хитовия сериал „Откраднат живот” по Нова телевизия Силвия Станоева и звездата от спектакъла „Ритъм” Божидар Попчев са герои в нова театрална комедия, чиято премиера ще бъде на 12 април /сряда/ от 18:30 часа в Студио 5.

Представлението със заглавие „Задникът на майка ти, или не мога да почувствам нищо вече”, е по текстове на прочутия холивудски сценарист Алън Бол, автор на сценариите на „Американски прелести”, „Истинска кръв” и „Два метра под земята ООД”.

Божидар Попчев, който бе един от четиримата в култовия музикален спектакъл „Ритъм” на Андрей Баташов, за втори път работи с режисьора Веселин Димов, четири години след като направиха „Пропукване” по Ерик Богосян.

Премиерният спектакъл „Задникът на майка ти”, съставен от три едноактни пиеси, е комедиен поглед към живота на съвременните млади хора в големия град сред новите технологии и непреставащите копнежи, илюзии и разминавания между жената и мъжа. Задава въпроси като, докъде сме стигнали в стремежа си да пестим време, не свикнахме ли твърде много със заместителите и забравихме кои са истинските неща, и не изгубихме ли чувствителността си, в страстта постоянно да се забавляваме?

Първата от пиесите – „Задникът на майка ти”, е комичен опит за психоаналитичен сеанс, разкриващ самотни компулсивни фетиш тенденции и шокиращо изместване на любовния обект. Втората – „Създадено за жена”, е разказ за млада двойка, приготвяща се да излезе на парти, където скоростта на „комуникацията”, егоцентричността и обсесията по външното са в апотеоз. „Думата с Б” е предложение за брак в офис на голяма корпорация, където опредметяването на другия се е превърнало в норма, а бизнес планът – в божи закон.
ЕКИПЪТ

Силвия СТАНОЕВА завършва актьорство за драматичен театър в НАТФИЗ, в класа на доц. В. Ранков и магистратура по поп и джаз пеене в НМА, София в класа на проф. Стефка Оникян. През 2009г. получава награда за изключително актьорско присъствие на фестивала на театралните училища в Пекин – за ролята си на Каси в „Юлий Цезар”, реж. Проф. Пламен Марков и Лора Каравелова в пиесата „Нирвана”. През 2011 е участник в актьорското риалити Стар Машин, където започва съвместната си работа с Касиел Ноа Ашер и Иво Желев под името „Ангелите на Касиел”. Заедно правят представлението „Клер, Мадам, Соланж”, за което Иво и Силвия получават наградата ИКАР за дебют. С Иво Желев Силвия снима и в късометражния филм „Контражур”, номиниран за награда за най-добър филм от Съюза на филмовите дейци, съвместно работят и в спектакъла на Веселин Димов „Любовният живот на съвременните роботи”. В киното Силвия има роли в няколко късометражни филма – „Шшшшт… попей ми”, „Контражур”, „Доброволно изгубени”, „Можеби така е най-добре”, “ Последният дар”. Участва в холандския филм „Райската стая”( Холандското предложение за Оскар за 2015) и в сериалите „Фамилията „ и „Откраднат живот”( в ролята на Ирина).

През лятото на 2015г. Силвия е в Лос Анджелис и посещава класове по актьорско майсторство. Запознава се с норвежкия композитор Ханс Петер Гюндерсен на джем сешън в блок на Холивуд Булевард.. Той моментално харесва гласа на Силвия и двамата започват да репетират парчета от новия проект на Ханс Петер- 60’с брит поп албум. Записват парчето „Easy by myself” в студиото на Джейсън Хилър в Бевърли Хилс.

Божидар ПОПЧЕВ завършва НАТФИЗ в класа на проф. Снежина Танковска и Андрей Баташов, като заедно с Александър Митрев и Стефан Спасов е част от спектакъла „Ритъм”. Дълги години е част от трупата на ДТ „Боян Дановски”-Перник, като едновременно с това създава и своя независим моноспектакъл „PRОПУКВАНЕ” по Ерик Богосян. Играл е в представленията „Не всеки крадец е мошеник“ в Сатиричен театър „Алеко Константинов“, „Вляво от асансьора”, „За мишките и хората“, „Атентатори“, „Престъпления на сърцето“, „Кучета“ и „Главанаци“ и други, както и в телевизионни сериали – „Стъклен дом“, „Столичани в повече“, „Под прикритие“, „Революция Z“, „Дървото на живота“.

 

Веселин ДИМОВ е режисьор на свободна практика, създател на Театрална компания Момо. Завършил НАТФИЗ в класовете на Стоян Камбарев и проф. Красимир Спасов. От 2003 година, когато дебютира, досега, има създадени 17 спектакъла, сред които „Фрида“, „Сибир“, „Любовният живот на съвременните роботи“, „Блус под земята“, „Пророчество“ и други. Специализира театър в Русия, САЩ, Холандия, Индия, Словакия. Един от създателите на Асоциация за свободен театър (АСТ) и неин председател / 2012-2016 /, член на настоящия управителен съвет. Член на борда на съветниците на най-голямата мрежа за изпълнителски изкуства IETM. Артистичен директор на ежегодния АСТ Фестивал за свободен театър.
You must be logged in to post a comment Login