Американска вокална лирика

Концерт на Американска вокална лирика ще се проведе в БАН
КОНЦЕРТНА ЗАЛА
СОФИЯ, ПЛОЩАД „НАРОДНО СЪБРАНИЕ“ №1

на 3 юни 2015 г., вторник, 19.00 часа.
В него ще участват:
Проф. Ейми Пфример – сопран от САЩ, която ще представи арии от мюзикъли и опери. На рояла Светослав Лазаров – пианист.
В програмата са включени творби от Л. Бърнстейн, С. Барбър, Дж. Гершуин, Р. Фримл, Е. Бийч, К. Флойд, Р. Хъндли.

Билети – на касата на галерията на цена – 8.00 лв.

Ейми Пфример – сопран от САЩ, има богат и разнообразен репертоар, включващ роли от оперни и оперетни заглавия, кантатно-ораториални творби, мюзикъли. Пяла е в САЩ, във Франция, Германия, Канада и Англия. Има изяви с Лондонския симфоничен оркестър, Staatsphilharmonie Райнланд-Пфалц, с филхармонията на Луизиана, Хоровото общество на Балтимор – заедно с покойния пианист и композитор Дейв Брубек. Гостува на сцените на оперните театри в Монреал и Ню Орлиънс, Гранд Опера в Балтимор, пее със Симфониетите на Илинойс и Санта Барбара и др. В репертоара ѝ са централните сопранови роли от оперите Бохеми, Мадам Бътерфлай, Травиата, оперетата Веселата вдовица и др.
Ейми Пфример има магистърска степен по музика от Университета Лойола на Ню Орлиънс и бакалавърска степен по музика от щатския университет на Луизиана. От 2012 г. е професор по пеене в Университета в Тулейн.
Светослав Лазаров – завършил е пиано в ДМА „Проф. Панчо Владигеров“ при проф. Атанас Куртев и дирижиране в НБУ при Маестро Игор Богданов и Деян Павлов. Отраснал е в семейството на композитора Парашкев Хаджиев и оперната прима Людмила Хаджиева, възпитан в духа и творческата атмосфера на този дом, наследник на традициите завещани от поколението, което е оставило златни страници в българската музикална школа.
You must be logged in to post a comment Login