Апартамент 2&7

Ето още един проект на Soff Design Studioапартамент 2&7. Намира в кв. Младост 3 в София. Започнах работа по този обект в края на месец май миналата година, а реализацията стартира през лятото. „Хубаво ми е вкъщи. С удоволствие се прибирам вечер.“ – сподели с мен клиентът, който вече живее там.
Концепцията за разпределението на жилището се отличава с една подробност. Според нуждите на собственика размених функциите на две от помещенията. По-малкото, което е било предвидено за стая направих кухня, а по-голямото – планирано за дневна с кухня, превърнах в просторна спалня. Проектът има и други специфики. Домът заема част от последен етаж и независимо, че се намира в новопостроена по висок стандарт сграда, отговаряща на всички топлотехнически изисквания, клиентът пожела да предвидя допълнителна вътрешна топлоизолация по външните стени и тавана. Също така, преградната стена между спалнята и кухнята, по която минават инсталациите, и комина са звукоизолирани.

 

Резултатът от всички предпроектни проучвания и целия процес на проектиране и дизайн, е едно уютно, комфортно и балансирано като климат жилище. Стилът е модерен, линиите са изчистени, а цялостната визия въздейства с добре предвидени акценти. Кухнята, която е със северно изложение „стоплих“ в кадмиево оранжево, а в богатата на слънце южна спалня си позволих да приложа пастелно тюркоазено.

 

Обичайте дома си и той ще ви отвръща с любов!

архитект София Папазова

 

P.S. Следете страниците на 359style.bg и Soff Design Studio във фейсбук )))
You must be logged in to post a comment Login