Апартамент „Мелодия“

Днес ви представям един проект на Soff Design Studio от есента и зимата на 2016-та година и реализиран до тази пролет – апартамент „Мелодия“. „Нанесохме се и се чувстваме много добре. Уютно ни е, комфортно и функционално.“ – удовлетворяващо е да чуеш това от клиентите, след като тъкмо са обживили дома, който си създал за тях.

Заварих жилището в доста занемарен вид и разработих дизайн на дневната с кухнята; антрето, към което по желание на собственичката обособих дрешник; и двете бани – основна и за гости. Обнових ги изцяло като запазих само „наследените“ трапезарни столове. Предстои и те да бъдат заменени, както и да допълня две столчета към острова в кухнята. В апартамента има още две стаи и затворена тераса, чиито интериор консултирах по време на реализацията.

Визията е съвременна и цялостният колорит въздейства с неутрални и спокойни тонове в комбинация с наситени и акцентни цветове. Забелязвате ли вълната като повтарящ се мотив?! По някакъв съвсем естествен начин тя се появи в тапета на колоната в дневната, съчетаващ в себе си нюансите на стените; в паната над дивана; по завесите; и като декоративен елемент в сериите плочи, които избрахме с клиентката за двете бани.

Веднъж ми каза ти,

погледни в очите ми…

Прилив там блести,

докосни вълните му.
Из песента на група Сигнал „Лодка ли е любовта“

 

Обичайте дома си и той ще ви отвръща с любов!

архитект София Папазова

 

P.S. Следете страниците на 359style.bg и Soff Design Studio във фейсбук )))

 

Интериорна фотография: Маргарита Ангелова
You must be logged in to post a comment Login