AСТ Фестивал за свободен театър #8 – POST-POST

AСТ Фестивал за свободен театър #8
oт 19 до 25 октомври 2018г.
в гр. София, България
под надслов: POST-POST
actfest.org
“Племенните общества живели в един установен цикличен свят, земеделците от библейските времена имали понятие за „преди“ и за „след“, работниците от вселената на часовниковия механизъм отброявали времето с тиктакане. Ние, съществата от дигиталната ера, мерим времето, както се мери пулс.”
                                                    Дъглас Рушков
Уморени от тривиалното и в търсене на изненадващото обявяваме осмото издание на АСТ Фестивал за свободен театърPOST-POST време на непознатото. За осма година театралната платформа е в търсене на новите форми иексперимента в изкуството.
POST
Какъв е пулсът на света днес? Каква е честотата му? Измерим ли е този ритъм изобщо? Къде стоим в тази паяжина от постове – през съзвездия от смисли като „постмодернизъм“, „постдраматично“, „постдигитално“, допостовете в социалните мрежи, оплитащи ни в безкраен поток от информация? Ние не знаем, но опитваме, търсим, откриваме.
POST
И някъде между безкрайните кликове, откриваме на живо. С8 български представления (от последната година) и4 международни театрални спектакъла от Германия, Франция, Израел и немско-балканска копрудукция. Със съвременно, будно, смело изпълнителско изкуство.
POST
АСТ Фестивал ежегодно представя съвременния театър, танц и пърформанс – като ярки представители на времето на откривателство, без да запитва дали те са отговори или въпроси.
POST
Ще отбележим 50-годишнината от важната за света ни 1968-ма година с голяма публична дискусия и спектакъл „Невидимата република“, направен в копродукция с една от водещите берлински независими групи.
POST
Ще отмерим нов театрален пулс с два Майсторски класа за свободните артисти – с провокативната пърформанс – танц компания United Cowboys  (Холандия) и екипа на Nullo Facchini с Cantabile 2 (Дания) с техния оригинален „human specific” театър.
POST
Ще погледнем към есента на 2019 с нова работна групаподготвяща първите стъпки на очаквания с огромно вниманиеЦентър за съвременно изкуство “Топлоцентрала”.
POST
Ще обрисуваме различията при белези на прилика със срещата“Европейската карта на свободния театър” и представим реализиращия се мащабен и амбициозен проект за единнаЕвропейска асоциация.
POST
Ще откриваме и още много. Но на тази страница нямаме достатъчно символи, за да продължим.
POST-POST
DELIVERED
SEEN
Селекционен екип
за Българска артистична програма
АСТ Фестивал 2018

Ина Дублекова

Съосновател на Културна фондация А25, културолог, социолог, автор на текстове и интервюта за български и международни издания за театър и съвременна култура, ПР експерт в областта на сценичните изкуства и комуникацията на културни събития.
прочетете повече >>

Антони Райжеков

Артист и преподавател в областта на експерименталните и дигитални медии в Австрия, България, Германия и др. Завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ – София, режисура и актьорско майсторство, учи музика във Виена Консерваториум – Австрия, съ-оносвател на Фондация „Отворени Проекти“ – София, стипендиант на Академия Солитюд – Шутгарт, Германия, Академия Халян – Австрия. [www.rayzhekov.com]
прочетете повече >>Вили Прагер

Артист и продуцент работещ в полето  на съвремения танц и пърформанс. Той е съосновател на фондация “Брейн Стор Проджект“, Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс “Антистатик” и Номадска танцова академия.
прочетете повече >>
actfest.org
 АСТ Фестивал за свободен театър 2018 се реализира с финансовата подкрепа на Столична община, Министерство на културата на Република България и Национален фонд култура. Проектът се организира с финансовата подкрепа на Гьоте-институт България, Френски културен институт България и Посолство на Държавата Израел.

АСТ Фестивал #8 се реализира в партньорство с ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс, Театрална компания МОМО, Фондация „Арт офис” и Performing Arts Festival Berlin.
You must be logged in to post a comment Login