Български оперни изпълнители ще отдадат почит на Лучано Павароти

Pavarotti Tribute ще се случи в ресторант Capella на ет. 3 в Park Center Sofia

 

Спектакъл в памет на великия Лучано Павароти по повод 10 годишнината от смъртта му организира импресарска агенция Art Lirica.

 

Pavarotti Tribute е мини концерт, в който ще участват известни български оперни певци. Всички почитатели на оперното изкуство ще имат удоволствието да се насладят на нетленната музикална класика със селекция от вина и хапки.

Ресторант Capella, на ет. 3 в Park Center, ще бъде домакин на Pavarotti Tribute. Спектакълът ще състои на 19 октомври 2017 г. (четвъртък) от 19:30 ч.

Подобно събитие се организира за първи път у нас, но организаторите имат опит с такива мероприятия в чужбина – „опера в ресторант“ – артистите  изнасят своеобразно представление, пеейки и разхождайки се между посетителите в заведението.
 

Основен артист е ПЕТЪР  ДАНАИЛОВ, който е определян от немската музикална  критика   като „типичен белкантов певец, притежаващ дълбок и необикновен, изпълнен с нюанси, баритонов тембър, който чрез своята вокална интерпретация променя изразността от яростно до лирично звучене”.

С него ще се изявят и Йоана Кадийска – носител на множество национални и международни вокални призове сред които конкурсите „Елена Николай“, „Франц Шуберт“ и International Vocal Competition. Както и младия тенор Любомир Дамянов. Открит от своя преподавател Петър Дамянов. Трамплин в кариера на Дамянав е участието му в Международна Оперна Академия в Болоня, Италия през 2017 г.
В репертоара си той има заглавия като „Риголето“, „Любовен Еликсир“, „Бохеми“, „Травиата“, „Евгений Онегин“, „Набуко“ и др.

 

 

 
You must be logged in to post a comment Login