БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ „БОХЕМИ“ БАНСКО 26-27 юни

На 26-ти и 27-ми юни тази година Банско ще бъде домакин на първия Балкански фестивал „Бохеми“ – сцена за музика на най-популярните балкански изпълнители и място за ценителите на балканската култура и кухня.

Старият площад на градчето ще се превърне в пресечна точка на Изтока и Запада, в междинна земя за културните традиции, обичаи, кухня и фолклор от всички краища на полуострова. Очакваме толкова голямо събитие, колкото е голяма душата на балканския човек!

Фестивалът е уникален за пределите на България и има за цел да „разбърка” неповторима кулинарна еклектика, колорит и богата душевност. Обещанието е за истински празник на музиката, живия ритъм и културното разнообразие в подножието на Пирин планина. Трудно можем да се сетим за по-подходящо място и време.

На първата пресконференция за събитието бяха обявени и хедлайнерите на фестивала: сръбският майстор на баладата Желко Йоксимович, световноизвестният български кларнетист Иво Папазов-Ибряма и македонската поп дива Каролина Гочева. Тепърва предстои обявяването на още от най-обичаните балкански звезди, които ще изпълняват на фестивала!
Едни от тях са сръбските тръбачи от „Барка Брас Бенд“, които ще зарадват почитателите на класическото гуча звучене. Водят началото си от Княжевац, Сърбия и от 1998 г. пътуват из целия свят, за да разпространят неравноделния ритъм и страст извън Балканите.

Към палитрата балкански звезди се присъединяват Gadjo Dilo и BAiLdSa от Гърция, както и българската група „Булгара“, позната на публиката с нестандартния си поглед към неравноделните ритми. Фестивалът ще открият фолклорна група „Бански старчета“.

Водещ на събитието ще е Ники Станоев, комикът когото сме гледали в сериала „Домашен арест“, участието му в „Шоуто на Слави“ и редица други негови изяви.

Балкански фестивал „Бохеми“ – 26-ти и 27-ми юни, централен площад град Банско, вход свободен. За повече информация следете facebook страницата на фестивала.
You must be logged in to post a comment Login