БИЗНЕС МАНИКЮР

Ръцете са тези, които говорят много за една дама, особено в бизнеса. В зависимост от стила на маникюра, дължината, формата на ноктите и дизайна, бихмe могли да разберем много и за човека, с когото сме решили да работим.

447a37071a783d19b843898adb8bcf59

Снимки: Pinterest

 

Как да бъдем стилни, да изглеждаме делово и в същото време да запазим женствената си индивидуалност? Отговора на този въпрос предполага взимането под внимание на няколко фактора, що се отнася до ръцете и ноктите. Тези анализи не се ограничават само до ръцете, а се включват в общия колорит, начин на живот и стил на дамата. Какви са изискванията на бизнес дамите относно техния маникюр? На какви критерии трябва да отговаря той?

70b1af16d604f56475a52e8426e80853
Ето някои от факторите, които трябва да съобразим: маникюра трябва да е на първо място практичен. Това налага да погледнем нивото на активност в деня на бизнес дамата. В зависимост от натовареността и – дали пътува често с кола, дали се движи активно, работи ли на компютър или спортува активно и съответно какви хобита и домашни ангажименти има – дължината на ноктите и тяхната форма трябва да са съобразени с това. Като правило по-активните дами, предполагат и по-къси и обли нокти.

0dcd67bfdb43b60a0d458f62c28c98dd

Дамите, чиято работа и ежедневие не са свързани с толкова движение биха си позволили по-дълги нокти и дори с no-екстравагантна форма. Други фактори, които са важни при бизнес дамите е техния маникюр да е универсален, стилен, изискан и да подчертава тяхната индивидуалност. Всяка дама, дори и в бизнеса, притежава свои уникални черти и се стреми да развие собствен стил, които подчертава най-добре-нейните качества. Най-често свързваме бизнес дамите с класическия стил нокти – стандартен френски маникюр или класически червен лак, или тези, които държат повече на естественото излъчване – съвсем семпъл маникюр с почти безцветни отенъци…

1d5941652f4608a9326b38a5117c7b56

Стъпвайки на класиката бихме могли да подчертаем своята индивидуалност, чрез малките детайли в маникюра и дизайна на ноктите. Тези детайли, които не се натрапват от пръв поглед, но пък издават стил, изтънченост, вкус, прецизност и естетика. Тези детайли биха могли да засилят доверието в нас, да ни направят по- инетересни и загадъчни и в същото време да говорят за организираност, яснота и надеждност.
You must be logged in to post a comment Login