Даниела Арнаут- Клубната Кралица от socialbee.bg

Животът ражда кралици и такива, които се опитват да бъдат, но само силните и истинските успяват. Онези, които имат свободен дух и за тях не съществуват рамки, в които могат да бъдат поставени. Те могат да бъдат каквито си пожелаят и им стои зашеметяващо.

Представям ви, абсолютната клубна КралицаДаниела Аранут. Тя разбива посредственото с танците си и модната си линия MANGA COLLECTION. Израства с музиката и клубната култура у нас.

541415_10151529256509518_534762333_n

Ти си част от клубната култура на България от много години. Каква беше тя преди и каква е сега?

За мен клубната култура се дели на преди и сега. Едно време тя беше изцяло ъндърграунд с определен кръг от хора и няколко култови за тогава клуба. Фестивалите също бяха рядкост. Сега, 15 години по-късно, ще го обобщя по следния начин – да си ъндърграунд стана модерно, да слушаш яка музика също. Бих вметнала, че всеки 3 ти стана диджей, продуцент, ивент мениджър, а много от дискотеките и дупките отдавна се наричат клубове. Всички изведнъж започнаха да разбират от всичко. Няма лошо, стига да не се слуша чалга и скапан комерсиал. Радостното е, че у нас има доста музикално ориентирани хора. Слуша се много сериозна музика, а публиката е станала доста капризна.

Има много момичета, които ти се възхищават или пък не, но е истина, че мечтаят да танцуват до най-големите артисти на световната денс сцената. Какво е да си професионален танцьор и какво им липсва на момичетата днес, за да са професионалисти в танцовото изкуство? Достатъчно ли е да са оскъдно облечени и да изглеждат добре?

148100_466123489517_8240404_nИнтересното е, че да си танцьорка също е много модерно. Всяка второ момиче започва да танцува в някой клуб. Проблемът е, че повечето от тях не правят разлика, кой трак започва или къде свършва. Всичко идва от ниската им музикална култура. Някой от момичетата нямат проблем да слушат и чалга, ама харесвали и други стилове (смее се) Точно такива напористи „танцьорки“ нямат отношение към правилната музика или събитие и как да го изразяват на сцената. Много често го правят само, за да се покажат, колко са красиви, модерни и недостижими на подиума. За тях един по разголен костюм спасява положението. Мислят си, че като някой стилист ги е облякъл като за карнавал и всичко е наред. Да, ама не е наред! Трябва да имаш ниво, опит и изключителна музикална култура, която да успееш да изразиш на сцената.

Какво е модата за теб? Имаш индивидуален стил, който е трудно подражаем.

А, да модата… Всъщност модата избра мен не аз нея (смее се).Бях на 12 години когато срязах на майка ми едно перде от кухнята, за да си ушия пола, а после имах много трудни години, растейки в прехода, когато нямаше какво да се яде, камо ли какво да се облича. Точно тогава ме озари идеята, че мога сама да си преправям някой неща или да си ги шия. Така и се роди първата ми модна колекция, която представих на 19 години. Никога не съм се страхувала да експериментирам и никога не съм се влияела сляпо на модните тенденции, а модата всъщност е един много, много скъп спорт особено за стандартите в България.
Screenshot_2
Стилист: DANIELA ARNAUT

Преживяла си много, видяла си хиляди неща. Какво прави една красива жена наистина силна и истинска сред вулгарното общество, в което живеем? Как се съхрани, като човек? Сякаш вече няма истинска любов, приятелство, всичко е лъжи и преструвки.

Ние нямаме общество, както и самочувствие за такова (което е разбираемо донякъде ). Всичко е поза. Аз никога не съм намирала своето място в него и точно там е проблемът за мнозина към мен, като личност, поставяйки ме в рамките на своето ощетено възприятие към света и хората. Масата ме третира като, черната овца, по която всеки може да хвърля кал, да петнят името ми за щяло и нещяло. Да ме поставят под общ знаменател със „Златките“, само защото съм различна в мисленето си, бунтар по природа, модерна и207456_10150158327209518_8353028_nуспешна. Ето това доста хора не могаааат да го преодолеят. Не се сърдя на спрялото ни общество, че са ограничени по много начини. Аз съм над нещата, даже ме забавляват доста сериозно. А образът, който то очаква да бъда и този, който ми създадоха в пресата през последните години е доста противоположен на реалността и това, което съм аз в действителност. Може би това е цената на успеха. Знаете ли какво? Не ми пука, какво е мнението на всички посредствени хора. Всичките им модели за подражание. Аз нямам нужда от това и те трябва да го разберат!
Съхраних се с много воля и успях да намеря толкова много страхотни хора също като мен. С отнето от държавата минало и ощетено настояще. Хора, които ме накараха да се погледна от друг ъгъл, да ме мотивират, да бъда себе си, да бъда победител! Има любов има и приятелства, рядко са наистина, но съществуват. Има хора, които умеят да мислят красиво и оптимистично. Всички останали с некомпетентната си критика, които влияят и пречат на останалите мога само да ги посъветвам да се скрият някъде ….

Била си на много места по света. Скоро се върна от Великобритания. Какво е различното там? Хората, музиката, културата?

За англичаните хаус културата все още е ъндърграунд (смее се).Слушат комерсиална музика до откат. В офиса, по цял ден, после във фитнеса и накрая отиват на клуб, пак да послушат комерсиалните си помии. За мен те са луди хора и половината са за лудницата, но понеже са „толерантни“ са свикнали на всякакви шокиращи гледки. Лондон се е превърнал в малкия Бангладеш и не знаеш колко хиляди вида английски има. За приятелство, подкрепа и любов не може да се говори там е изчезнало в замяна на материализма и консерватизма. Като той им е от национален дълг. Доста са спрели, защото имат всичко. Презадоволени са и нямат навика да се борят в живота. Те просто имат всичко и са свикнали с тази мисъл. Две думи са скучни, като за световно …

Постигнала си много. Сбъдват ли се мечтите? И какво е необходимо, за да се сбъднат?

Да, стига те да са реални, а човек никога не знае какво му е подготвила съдбата. Сбъдват се когато си готов за тях и когато си израсъл достатъчно, за да успееш да ги приемеш.

11263138_760472770741030_5920721732357773359_o
Снимка: Александър Атанасов Моллов

Какво би посъветвала момичетата, които мечтаят за успеха и блясъка на нощния живот?

Ще ги посъветвам, да си избират много внимателно идолите и хората, на които сляпо подражават. Лъскавата опаковка не винаги дава качествен продукт. Да внимават много в стремежа си да имитират сляпо някого. Нека импровизират, по свой начин и разбиране, да не се страхуват да опитват да бъдат себе си, смели в идеите и решенията си. Трябва да обръщат внимание на средата си и да не се влияят от нея генерално. Да си избират интересни модели за подражание, да слушат качествена музика и винаги да избират правилните места и събития.

Източник – http://socialbee.bg/
You must be logged in to post a comment Login