Диета на Марк Битман – VB6

Марк Битман е експерт по храненето, който е създал една твърде интересна диета – VB6 (веган до 6 вечерта). Основният принцип е, че до 18.00 часа трябва да се спазват веганските принципи на хранене, след което човек може да яде в умерени количества всичко, което му се иска.
Самият Битман твърди, че този начин на хранене му е помогнал да свали 15% от теглото си и го е спасил от развитието на диабет.  Той определя диетата като полувегетарианска и смята, че тя е един компромисен вариант за хора, които искат да съхранят своето здраве, но не могат да се откажат от определени животински храни.

i29386_w1000_h976
С диетата VB6 известният журналист е свалил за първия месец 6 килограма, а в продължение на няколко месеца още 11 килограма.
Въпреки неговите твърдения, че диетата е абсолютно здравословна, някои експерти не я приемат. Те нямат съмнения, че с нея може да се намали теглото, особено ако след 18.00 часа не се преяжда, но не са толкова единодушни по въпроса, че точно вечер трябва да се консумират животински продукти.
Според Ивон Вейк е много по-разумно да се ядат например яйца с бекон сутрин, отколкото вечер. Тялото се нуждае от енергия сутрин много повече.
В интерес на истината диетата на Битман има и много привърженици, особено сред хората, които обичат вечерната трапеза.

http://www.dieti-otslabvane.com/
You must be logged in to post a comment Login