Elegant Ride Style: За Стила От Минали Времена от Socialbee.bg

Този уикенд (27 септември) в София отново ще се проведе едно от най-приятните и романтични събития, а именно есенното издание на Elegant Ride Style.

Инициативата насърчава използването на велосипеди в града и показва на всички, че дори и на две колела, можеш да изглеждаш стилно, да си облечена с любимата си есенна рокля и да носиш косата си на букли. Вдъхновено от стила на 20-те години на ХХ в. то връща поне за ден класата и елегантността в София.
За прекрасната идея ни разказва Диана Енчева, която е един от основните двигатели на идеята Elegant Ride Style. Освен семейството си, Киноизкуството, Студиото за документален театър Vox Populi и черния шоколад обожава да кара колело….Ето какво ни разказа тя:13528_1587636911521019_5520388190400806123_nКак ви хрумна да създадете инициативата Elegant Ride Style? Стои ли зад нея някаква кауза?
Преследвайки с желание и убеденост идеите и мечтите ни за приятна велоразходка в София, изпълнена с усмивки, елегантност и стил, подобна на тези организирани в Лондон, Ню Йорк, Токио и стотици други световни столици и градове, организирахме първото подобно събитие преди година с брат ми Кръстьо Енчев и приятеля ни Младен Чуканов. Каузата, която стои зад инициативата Elegant Ride Style е все повече хора да започнат да се предвижват в града носещи усмивка, елегантно облекло и на велосипед. За нас Elegant Ride Style е апел да се завърнем към човешкото общуване, толерантността, красотата…11062633_1583019871982723_5594242637125708304_n

В днешното съвремие стилът е много изкривен и изопачен. Има огромна носталгия по този тип елегантност, ретро и типичния английски стил. Защо се спряхте на него и как ви вдъхновява той?
Както знаем в основата на всичко е цикличността – вгледайте се в природата, сезоните, кръговрата, Вселената… Всичко е един цял кръг, подобен на колелетата на велосипеда. Според мен при бърз ход те приличат на знак за безкрайност, застинал във времето. И както казва един известен дизайнер – „ Стилът е нещо много лично. Той няма нищо общо с модерното. Стилът е вечен.“

Този стил върви, ръка за ръка с джаза и суинга. Музиката на любовта, щастието и усмихнати те хора. Кои са любимите ви парчета, какво провокират във вас, когато ги слушате?
Абсолютно перфектна комбинация – велосипеди, туид, суинг и джаз! Ето няколко чудесни примери за вдъхновяващи емоции: Benny Goodman – „Amapola“, Duke Ellington – „It Don’t Mean A Thing If It Ain’t Got That Swing“, Paolo Conte – “Via Con Me“, Eva Cassidy – „Wade in the Water“, Parov Stelar – „Booty Swing“, Midnight in Paris OST, The Great Getsby OST, Robbie Williams – албумът му Swing both ways, Caro Emerald, Pink Martini… Те провокират в мен усещане за свобода, полет, въображение, копнеж, ритъм, усмивка, танц…

Елегантността, музиката съчетана с велосипедите, защо точно с тях?
Защото се допълват и носят настроение.
В какво искате да се превърне Elegant Ride Style?
Мечтая Elegant Ride Style да се превърне в стил.

Какви са хората, за които е създадено събитието и какви трябва да бъдат?
Събитието е за всички усмихнати и позитивни хора, които искат да развихрят въображението си, да намерят нови приятели, да споделят интересите си – велосипеди, мода, фотография – както и да се преборят с предразсъдъците и установените правила и да се забавляват със стил.

Какво да очакваме от новото събитие на 27-ми септември?
Оскар Уайлд го е казал, по-добре от мен – „ Единственият начин да устоите на изкушението е да му се отдадете“. Изненадайте себе си и ела те да се забавляваме заедно!

Повече за събитието може да намерите тук.

Източник – http://socialbee.bg/
You must be logged in to post a comment Login