Почитателите й скоро ще я видят в игралната версия на „Красавицата и Звяра“

Британската актриса Ема Уотсън, прочула се с ролята на Хърмаяни Грейнджър във филмовата поредица за приключенията на Хари Потър, беше обявена за „Жена на годината“ на състоялата се в Лондон церемония за наградите на списание „Ел“, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.

26-годишната актриса, чиито почитатели скоро ще я видят в игралната версия на „Красавицата и Звяра“, впечатли присъстващите и наблюдателите с дълга бяла рокля без презрамки, осеяна с приказни илюстрации.

Приемайки отличието си, присъдено за хуманитарната й дейност, Ема Уотсън сподели: „Не съм сигурна, че заслужавам тази награда, но за мен е чест да я получа“.

Актрисата допълни, че за нея е сбъдната мечта призът да й бъде връчен от журналистката и феминистка Кейтлин Моран, на която е почитателка от години.

Сред останалите призьори са Кристофър Бейли за британска марка на годината, Ердем – британски дизайнер на годината, Дебора Хари – стилна икона на годината, Саша Лейн – актьорски пробив на годината, Ким Елъри – изгряващ дизайнер, Риз Ахмед – актьор на годината, Дамарис Годри – модел на годината, Кристин енд дъ Куинс – албум на годината, Симон Жакмю – с награда „Изборът на модните редактори“./nova.bg