Енергия

Днес ви представям един проект на Soff Design Studio, реализиран през 2015-та година – офис на фирма за еко енергия.

Обектът се намира на престижно място в София, в отворен към улицата сутерен на сграда, построена преди десетина години. Вътрешното преграждане и някои други елементи от интериора като осветлението и облицовките от гранит, останали от предишния  облик на офиса, трябваше да запазим.

След изясняване на функционалното разпределение на помещенията, нашата основна идея беше да ги „стоплим“ и да им придадем свежест, за да компенсираме липсата на добро естествено осветление. Задачата ни се оказа лесна, защото по съвсем логичен път взаимствахме цветовото решение на проекта от гамата, която фирмата-собственик на офиса, е избрала за своя корпоративна идентичност. Когато в началото на тази година институт „Пантон“ обяви зеленият нюанс Pantone 15-0343 TCX Greenery за цвят  на 2017-та, си помислих, че ние сякаш сме изпреварили този свеж избор и сме създали един актуален колорит.

Офисът включва общо пространство с две работни места и възможност за още две, шкафове за документи и архив, заседателна зала, малък кухненски бокс и обслужващи помещения. Когато попитах клиенти как усещат новата им работна среда, която организирахме за тях, те споделиха „Много добре се чувстваме, всичко ни е много функционално.“.

 




Обичайте пространството около себе си и то ще ви отвръща с любов!

архитект София Папазова

 

P.S. Следете страниците на 359style.bg и Soff Design Studio във фейсбук )))

 

Интериорна фотография: Маргарита Ангелова




You must be logged in to post a comment Login