Фитнес докато пазаруваш

Този  уикенд централното фоайе на Сити Център София отново се превърне в своеобразно фитнес студио.New Image

„Фитнес в мола“ е част от европейската седмица за физическа активност Move Week. Опитните инструктори на FitCurves предложиха безплатен фитнес анализ и заедно с тях посетителите на мола можеха да си съставят план за фитнес цели. за всички желаещи имаше кръгови тренировки и тренировки със Зумба и стречинг.

„За всяка минута прекарана в комбинирана тренировка за кардио и сила получавате по нещо в замяна, – казва Здравка Божинова. И предлага няколко примера:

–          Щастие – доказано е, че ако тренирате редовно ще имате и по-добро качество на живот – ще се чувствате по-добре, ще подобрите социалните си конктати, ще бъдете по-щастливи в  телата си.

–          Кожа като от реклама – кожата на атлетите има повече колаген – протеинът, който помага на кожата да изглежда по-млада и без бръчки, отколкото при неспортуващите.
–          Здраве – Благодарение на упражненията ще подсилите своята имунна система; ще подобрите общото състояние на организма си и дори ще имате по-положително настроение. Дори е възможно да избегнете болки в гърба, коленете, и ставите; ще имате по-здраво сърце и дори ще намалите риска от страшни болести като рак или диабет.

–          Креативност – След физическа активност мислите по-добре. Учени от университета Мидълсекс в Англия са тествали тази идея с доброволци, на които в редуващи се дни е прожектирано видео и е зададено да изпълняват аеробни упражнения за 25 минути. След всяко видео и  всяка тренировъчна сесия, доброволците правят тест за креативност, който изисква да  измислят приложение на празни картонени и консервни кутии. След тренировките, на доброволците не само им хрумват повече идеи, отколкото след гледането на видеото, но и по-новаторски идеи – вероятно, защото физическите упражнения ускоряват притока на кръв към мозъка.

New Image2

Снимките са с фото кредит FtCurves.
You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply