Грижите за кожата през зимата

Голяма част от бъл­гарките пренебрег­ват значително грижите за кожата си в по-студените месе­ци и се активизират от­ново едва когато време­то се затопли.

d748884dc55da5bff24e6432b3261098

Зимно време няма голи гърбове и къси поли, а какво се крие под дрехите не е от особена важност. Това обаче е напълно погрешна практика!

Хидратация

de2f33dc400fab8f1cc46c71fdf163fa

Снимки: Pinterest

 

В студените месеци задължително трябва да се правят хидратиращи маски и терапии, тъй ка­то кожата става суха и груба. Това важи не само за лицето, но и за дланите, които са всекидневно из­ложени на студ и вятър. Не трябва да се забравя и специалната грижа за устните, защото те най-много страдат през зимата. За да не изглеж­дат напукани и изпръхнали, трябва да се ползва подходящ балсам или чер­вило на no-мазна основа. Това, че няма силно слън­це, не означава, че може да се пропуска фотозащитният крем на лице­то или подхранващият лосион за тялото.

781079ef8066cc9c842105cc630edaec
Зимата е и  най- удачният момент да се обърне внимание и на ня­кои кожни несъвършен­ства като пигментни петна, белези от акне и бръчки. Специалните кремове и серуми срещу тези проб­леми се ползват целогодишно, но в месеците без активно слънце те мо­гат да бъдат подпомог­нати и от някои по-специални процедури.

Един от най-модерните начини за ексфолиране на кожата е микродермабразио. Той представ­лява комбинация от мно­го фин пилинг, който пре­махва мъртвите клетки, и вакуум, който прави дрениращ масаж на участъка. В резултат повърхността на кожата става гладка, петната се обезличават, тенът се изглажда и кожата се ре­генерира много по-бързо. Процедурата се използ­ва най-често за лице, де­колте и гръб, но може да бъде прилагана и на всяка друга част от тялото. Условието е по кожата да няма акне или други възпаления. Прави се основно есенно и зимно вре­ме, тъй като заради слън­цето има опасност от пигментиране, допълва специалистът.

Епилация

f6f7957453d1d53a75f232afce1e3b96

Най-съвременният ме­тод за трайно премахва­не на нежеланото окосмя­ване е фотоепилацията. Ако обаче искате това да стане до настъпване­то на топлите месеци, трябва да започнете се­га. Прави се курс от процедури, по време на кои­то не бива да се излагате на слънце или солариум. Закритите части – подмишници и интимната зона, могат да се подла­гат на фотоепилация це­логодишно.

6b154f2933cc0a837c3cd21344776af5

Методът е подходящ за всички окосмени части на тялото, като позволя­ва да се третират както малки зони (горна устна, брадичка), така и големи области (крака и ръце). Процедурата е срав­нително безболезнена. Това зависи и от прага на чувствителност при от­делния човек. Усещането е нещо средно между убождане и парене, кое­то в по-чувствителните зони и при по-тъмно окосмяване може да пре­мине в болка.

 
You must be logged in to post a comment Login