image Как да презентирате успешно?

Лектор: Росен Бъчваров

Период на провеждане

 

6 юли (неделя) 10:00-17:00 ч.

Помните ли стреса и безсънието преди последната ви поява пред голяма аудитория?

 

Този курс цели да ви направи по-спокойни, да намали неувереността и да ви помогне да подготвите запомняща се публична реч или презентация. Курсът е базиран на теорията и практиката в областта на публичната реч и актуалните способи за представяне на интерактивни презентации, като дава основните знания за това как се създава подходяща за аудиторията реч, мултимедийна презентация или друга неконвенционална форма на представяне.

 

 

Курсът ще ви помогне, ако:

 

– Предстои ви да говорите пред аудитория.

 

– Очаквате следващата ви презентация да е въздействаща и запомняща се.

 

– Планирате кариера в областта на PR, продажби или просто искате да усъвършенствате уменията си за представяне пред публика.

 

 

Основни теми и акценти в програмата:

 

1. Публична реч – функции, видове представяне пред публика. Специфика на аудиторията, информационни потребности.

 

2. Комуникационни средства Реч, презентация, интерактивни методи за представяне на информацията. Избор на правилното средство за представяне, съобразено с темата и нуждите на публиката.
 

3. Взаимодействие с аудиторията – Управление на времето, външен вид и облекло, вербална и невербална комуникация, контакт с очите, движение в аудиторията. Гласови качества, паузи и интонация, управление на сесията за въпроси и отговори. Справяне с проблемни участници.

 

4. Запомнящата се презентация с PowerPoint – Базови правила за графичния вид на презентацията. Обща продължителност, структура и съдържание на слайдовете. Технически трикове за приковаване на вниманието на публиката. Интерактивни способи за привличане на интерес – представяне на статистическа информация, графики, видео съдържание.

5. Неконвенционални способи за публична реч демонстрация, ролева игра, представяне чрез видео или помощни материали. Нетрадиционни начини за привличане на вниманието  на публиката.

Информация за лектора:

Росен Бъчваров ръководи комуникационната политика на Националната агенция за приходите повече от 10 години. Има богат опит в маркетингови проекти в публичния сектор в България и чужбина. Води практически тренинги за работа с медиите и медийните интервюта, публичното говорене и презентационните умения. Сред организациите, които са ползвали услугите му, са общински органи, Прокуратурата, бивши и настоящи министри, ръководители на ведомства, частни корпорации в ритейл сектора.

С образование по маркетинг от УНСС и право в  СУ „Св. Климент Охридски“, специализации в сферата на корпоративните комуникации в САЩ и Швеция Росен Бъчваров има задълбочен поглед върху медийния контекст на публичната власт и богат практически опит, включително в управлението на кризисни ситуации.

Цена: 100 лв.

Сертификат:
Всеки курс гарантира високо ниво на подготовка и удостоверение за професионална специализация.

Допълнителни материали:
Материалите се  получават на място и са съобразени с практическата насоченост на курса.

Хорариум:
8 учебни часа

Запишете се още сега:
college@m3college.com
или
02/951 67 75

logo

M3 College e лицензиран професионален учебен център по PR, маркетинг и бизнес комуникации. Вече 9 години е лидер в PR образованието в България. Обученията са съобразени с програмите на Manhattan Institute of Management, чийто пълен лиценз за България M3 College притежава ексклузивно.
You must be logged in to post a comment Login