Интернационално модно събитие в София утре

Показване есенно-зимната колекция на международни и български марки

12.09.2014
19:30-23:00
Рейнбоу Плаза
София, ж.к. Лозенец, ул. Атанас Дуков 29

Модата е висш стил и практика в няколкото си основни направления- дрехи, обувки, аксесоари, стилистика и обзавеждане.Модата е онова звено,което разкрива и отличава индивидуалния стил, издава характера, както на дизайнера, така и на всеки един от нас.Технологичният термин „костюм“ е така тясно свързан с понятието „мода“, особено в днешни дни, въпреки асоциациите които той създава- за елегантно и стого формално облекло.Модата за разлика от това, може да се определи по-общо – начин на обличане, изучаване на дизайнерските творения.
Седмицата на модата е събитие на модната индустрия, с продължителност от една седмица, което позволява на различни модни къщи и дизайнери да покажат най-новите си творения на модния подиум пред очите на медия и потенциални клиенти.Най-важната цел на подобен вид събития е модната индустрия да покаже какво ни очаква този сезон и какво остава в миналия.
Най-забележителните седмици на модата се състоят в пет от световноизвестните модни столици: Милано, Париж, Ню Йорк, Лондон и Берлин. С други отличителни седмици на модата за известни градовете: Амстердам, Бангалор, Барселона, Бостън, Буенос Айрес, Кливланд, Дубай, Хог Конг, Джакарта,Куала Лампур, Лагос, Лос Анджелис, Лисабон, Мадрид, Манила, Мексико Сити, Рим, Сао Пауло, Шангхай, Сидни, Тбилиси, Сеул, Токио, Торонто и Ванкувър.

След дълги изследвания и дебати на международна основа относно избирането на най-подходящата столица и страна в Източна Европа за провеждането на модно събитие, България бе предложена от IEC и одобрена. Едно от най-важните предимства на България е стратегическото и геогафско положение – разположението й като мост между два континента – Азия и Европа. От значение е и туристическият потенциал на страната, както и специалното внимание което хората обръщат на модата.
Въз основа на всички тези причини Международното Модно Събитие ще се състои на 12 септември 2014 г. София, България. Залата е Рейнбоу Плаза. Участие ще вземат 20 международни и български модни марки, за да покажат своята есенно-зимна колекция. На вниманието на гостите ще бъдат представени 15 фризьора и 15 гримьора, в три части – мода, фризура и грим.

ЦЕЛТА
Целта на това събитие е да отдаде впечатляваща възможност на модната индустрия в Източна Европа, в частност България, да покаже своя потенциал на международната общност, да бъдат свързани в бизнес план занапред, както и подобряването на техния пазар извън територията на държавата.

Информация за Интернационално Модно Събитие
Дата: 12 септември, 2014г.
Времетраене: 19:00- 23:00 ч.
Местоположение: Рейнбоу Плаза, ж.к. Лозенец, ул. Атанас Дуков 29.

Очакван брой гости: 550

Акценти на събитието: Показване на есенно-зимната колекция на международни и български марки и потенциала на 15 фризьори и 15 гримьори от цялата страна.

Програмата:

19:00 – начало
19:30 – 21:10- представяне на модни колекции
21:10 – 21:30 – почивка
21:30 – 22:00 – шоу грим
22:00 – 22:30 – шоу коафьор
22:30 – 22:40 – почивка
22:40 – 23:00 – Избор на най-впечатляващи тоалети от колекцията на всяка марка, както и 3 – те най – добри коафьора и гримьора.
You must be logged in to post a comment Login