Искам Сингапур!!!

Сингапур – островна държава и столица в същото време. Това е град на контрастите и забраните, свързани с града. Футуристични небостъргачи, дизайн по Фън Шуй, етнически квартали, зелени паркове, молове, казина и църкви – всичко това в изключителна близост едни до други. 

Тук можете да срещнете хора от всички раси и националности, стоки от всякакъв вид и цвят, всички миризми храни, архитектурата на всички форми и линии.

 

Quay Сингапур

AdMe.ru

Най-известното място на града е  Quay – Марина Бей и неговите околности. Това е удивително място – тук архитектите успяват да комбинират хармонично бизнес района, курорта, ботаническа градина, музея, галерията и търговски центрове на открито. Следователно, става за разходка:)

…и не забравяйте фотоапарата, за да уловите тази гледка.

Хотел „Марина Бей пясъци“

Тази сграда едва ли може да се нарече хотел. Това е произведение на изкуствота.

Тук освен хотелът ще видите и три високи 55-етажни кули, като  кораб, два – с гигантски размери театъра, музей на науката и изкуството, ледена пързалка, ресторанти, казина и магазини. Но най-важното – не забравяйте да се потопите в известния басейн без видими первази, който се намира на 57-ия етаж на хотела.

Извор на богатство

Това е един от най-големите фонтани в света. Водата извира от бронзов пръстен върху купола на катедралата Св Исак. Има поверие, че ако три пъти заобиколиш вътрешния фонтан в посока на часовниковата стрелка и с ръката си във водата, всяко желание ще се сбъдне.

Впечатляваща и интригуваща характеристика на комплекса е гората от гигантски дизайнерски дървета (18 скулптурни форми с различна височина, 25-50 м). и две 42-метрови дървета свързани с висящ мост по средата на височина от 22 м.

А вечер, металните гиганти започват да блестят с цветни светлини под звуците на омайна музика. Това е наистина вълнуващо шоу, което си заслужава да видите.

Merlion

Известният символ на града – статуята на Мерлион, митично животно с глава на лъв и тяло на риба, от устата му изригва мощен фонтан с вода. Името на града произлиза от санскритските  думи Сингх („лъв“) и пура („Градът“). 

Много красива е гледката особено през нощта.

Може да се снимате в забавна поза на фона на Мерлион – това е задължително за всеки турист.

Singapore Botanic Gardens

Разнообразието на флората в  Сингапур тук може да я видите като калейдоскоп, който събира цялото богатство и лукс на флората на острова. Разходете се по пътеки в средата на тропическите гори, добре поддържани алеи, водещи до чисто езерото – Palm Valley, Градината на джинджифила, Лебедово езеро, което  е рай за любителите на разходка сред красотите на природата. Насладете се на разнообразието от цветове и най-голямата колекция от орхидеи в света. 

Park Orchid, Palm Valley, Градината на джинджифила, Лебедово езеро – всичко това е част от Сингапурската  ботаническа градина.

Сингапурския зоопарк

Той е признат за един от най-добрите в света, благодарение на това, че е на открито. В зоологическата градина не съществуват клетки. Те са заменени с изкуствени бариери – водни канали, логове, канавки. Поради факта, че животните не са затворени, те проявяват техните естествени навици. Можете дори да закусите с маймуни или да нахраните жираф. Отивайки до зоологическата градина, не забравяйте да посетите нощните сафарита – абсолютно безопасни и комфортни.
Bird Park „Jurong“

Висящ мост между върховете на дърветата

Висящ мост – Tree Top Walk е връхната точка на парк „MakRitchi“ – 250-метра дълъг мост, който се простира на височина от 25 метра над земята и позволява от върха да се наблюдава живота в джунглата. Когато се окажете тук, вие ще разберете, защо Сингапур  се смятан за един от най-зелените градове в света. 

Universal Studios -увеселителен парк

Universal Studios – това е увеселителен парк, който е част от филмовата индустрия.  Този парк ще се хареса на всички, но най-вече за тези, които все още са с душата на дете.

Oceanarium „Marine life“

Oceanarium „Marine life“ – една от най-големите в света. Тя е с около 100 000 морски животни от над 800 вида. Особено впечатляващо за туристите е Downtown аквариумът, който е на открития океан с най-голямата панорамна в света. Ширина от 36 м и височина 8.3 м. Такива мащабни размери аквариуми създават илюзията, че сте на дъното на морето.

Виенско колело

Гигантско виенско колело  – то е най-високото такова до март 2014 г., когато се въведе в експлоатация подобна атракция в Las Vegas, която  надминава сингапурското на височина едва от 2 метра.

Освен обичайните за виенското колело кабинки има и ВИП-стаи с вечеря и коктейл!

Китайски, индийски и арабски квартали

Zouk Out Festival

Singapore Airlines
You must be logged in to post a comment Login