Каталуния. Декември. По средата на деня.

Тези думи бяха украсили снимка с гледка към океана от дневната на  вила „Варна“, публикувана във фейсбук от собственика на къщата в края на миналата година. Думи, които оставиха прекрасно и своеобразно чувство в мен. Вила „Варна“, но не на Черно море, а в Планес дел Рей, Испания – един проект на Soff Design Studio, реализиран през 2015-та година. Представям ви го днес. Не през декември, а през юни. Настанете се удобно на емблематичното кресло „Барселона“ – модел на Лудвиг Мис ван дер Рое, и се нaсладете на невероятната синева.

 

 

Да, преди време преобразих интериора на петдесет годишна крайморска къща, който беше обагрен в характерните за испанския стил силни и интензивни жълти, оранжеви и тъмно червени тонове. Обнових пространството като запазих старинните мебели от масив, а кухнята се превърна в смесица от класически, провансалски и модерни елементи – летвени вратички, орнаментирани плочи за гръб и плот от технически камък. Съвременни акценти в дневната са ъгловия диван и осветлението със спотове. Всичко това формира една еклектична визия, потопена в спокоен и светъл колорит, балансиран с контрастния цвят на масивно дърво. Мисля, че интериорът в бяло е най-точният начин за реверанс към красотата на морския пейзаж, простиращ се през витрините към терасата.
„Чувстваме се едновременно уютно и просторно в тази къща с много светлина.

Връзката между кухнята и хола, а от там и с терасата е много функционална.“ – това споделят собствениците – прекрасни клиенти и на първо място приятели, работата с които вървеше с абсолютна лекота.

 

Обичайте дома си и той ще ви отвръща с любов!

архитект София Папазова

 

P.S. Следете страниците на 359style.bg и Soff Design Studio във фейсбук )))
You must be logged in to post a comment Login