Клин Кила Не Избива oт Socialbee.bg

Дълго време се чудих дали да занимавам читателите ни с тази тема, за да не останем съвсем без такива. олкото повече време минава, толкова повече желанието ми да споделя нещо, което едва ли прави впечатление на мен.

Да, не е толкова важно колкото безработицата, лошото ни здравеопазване или пенсионната реформа, но и без това в socialbee подобни теми са с вето от трите редактори.

Особености на носенето на клин

Не съм редактора на Vogue, не съм някой от Ангелите на Victoria`s Secret с перфектно тяло, но се считам за разумен човек, който се грижи доколкото може за външния си вид и най-вече се поглежда в огледалото преди да излезе. Пътувайки за работа или разхождайки се из града,  в изминалите зимно-пролетни месеци оставам с впечатлението, че стремежът да си „фиешън” (бургаски акцент) е нанесъл трайни щети сред младите момичета и недотам млади жени.

badleggingscollage-1000x413
НЕ правете това, когато излизате от вкъщи! Снимка: blog.spylight.com

Спорт с токчета?

Клин – Уикипедия любезно ни обяснява следното: вид панталон, който е прилепнал по тялото. Изработва се от еластичен материал и се използва освен като ежедневно, така и като спортно облекло (за гимнастика, аеробика, колоездене и т.н.). Безспорно много удобна дреха, аз също имам в гардероба, предполагам и вие. Неусетно обаче българската модна призма реши да пречупи клина и да го превърне в някакъв заместител на дънки или панталон. Всекидневно виждам момичета, решили да изпънат телата си в кожени, памучни или полиестерови клинове, комбинирани с официални ризи/къси блузки/сака/потници/дамски чанти/джапанки/обувки с ток/маратонки. Клинът се е превърнал във всичко друго, но не и в спортно облекло, каквото е основното му предназначение. С него се ходи на кафе, училище, работа, дискотека и някъде накрая на веригата – на разходка в парка и на фитнес.

leggingpantcollage-1000x534
Така се носи клин Снимка: blog.spylight.com

Друг факт, който сигурно ще подразни аудиторията като коментар, но пък ме дразни в пъти повече, е съотношението клин-килограми. Проблемът е далеч по-мащабен и включва теми като спорт, здравословно хранене, физическа активност, но в случая засяда някъде между селфи-снимката и поколенията младежи-непукисти. Да се обвиеш като наденичка с дреха, която не просто подчертава фактът, че кантарът не ти е приятел в момента, но и да парадираш с това ми идва малко в повече. А по принцип трудно ме впечатляват подобни неща.
Като край 

Да, черното оптично сваля килограми и вталява, но мисля, че учените са нямали предвид черен латексов клин, който се впива като втора кожа.
Не зачерквам клиновете от гардероба, защото могат да бъдат изключително удобни, модерни и удачни допълнения към визията ни. С рокля от по-дебел плат през студените месеци, с дълъг over-size пуловер – супер! Но с блуза, която не покрива ханша или като официално облекло – кошмар, който ми се сбъдва всеки ден по улиците и то в будно състояние.
И така, не е задължително да ви гони модна полиция или да четете подобни критични текстове, за да стигнете сами до някои заключения относно външния вид. А по него все още посрещат навсякъде.

Източник – http://socialbee.bg/

 
You must be logged in to post a comment Login