Конзолната маса като акцент в интериора

След като в последната статия разгледахме холните масички като красив детайл и неизменна част от зоната с мека мебел във всеки дом, днес ще хвърлим поглед и на няколко идеи за конзолни маси.

 

Конзолната маса намира своето място в антрето или коридора, край трапезарната маса или зад дивана, в домашния офис, защо не и в кухнята като помощна масичка или в спалнята като разновидност на тоалетката. Ако е удачно подбрана според цялостния визуалитет на пространството, тя би могла да се превърне в прекрасен акцент. Съчетана с огледало или картина над нея, конзолата е идеалното място за поставяне на произведения на изкуството, настолни лампи, рамки, съхраняващи скъпи спомени, декоративни свещи, ароматни пръчици или красиви вази.

Добре е стената, пред която е позиционирана конзолната маса да е третирана  отличаващо се – с различен цвят или да е покрита с декоративна мазилка, подходящ тапет или облицовка от камък например. Материалите, от които може да е изработена самата конзола са най-разнообразни – дърво, метал, ковано желязо, стъкло, камък или комбинация от изброените. Особено ярко присъствие в интериора се постига чрез избора на метализирани повърхности в обзавеждането. Тази година прилагането им е много актуално в дизайна.

 

Разгледайте подбраните примери )))
Снимки – Интернет

 

Обичайте дома си и той ще ви отвръща с любов!

архитект София Папазова

 

P.S. Следете страниците на 359style.bg и Soff Design Studio във фейсбук!

 
You must be logged in to post a comment Login