Корнел пял за смъртта на последния концерт в живота си

/ БГНЕС, архив
Една от последните песни, които изпя лидерът на култовата група „Саундгардън“ Крис Корнел преди да се самоубие в нощта срещу четвъртък, е била посветена на смъртта. Това е класическата госпъл композиция In My Time of Dying във варианта на легендарните „Лед Цепелин“. Тази подробност от драмата съобщи в четвъртък музикалното списание „Билборд”.

Композицията е изпълнявана от много музиканти. Смята се, че авторът й е черпил вдъхновение от Библията.

Според „Билборд“ музикантите са свирили на сцената на „Фокс тиътър“ около два часа с настроение и качествено. Шоуто започнало с Ugly Truth и завършило със Slaves & Bulldozers.

„Аз съм се хвалил с тълпите, които събирах на концертите в Детройт през тези 30 години“, каза Корнел между песните. „Сега ми е жал за тези, които ще ни слушат на следващия концерт на друго място, защото с вас нищо не може да се сравни“, заявил още пред публиката изпълнителят.

Тялото на музиканта бе открито през нощта срещу четвъртък в банята на хотелската стая. Тревогата вдигнала жената на Корнел, която извикала полиция, за да разбие вратата на банята.
В четвъртък съдебните медици потвърдиха, че музикантът се е обесил.

Крис Корнел се ражда през 1964 г. в Сиатъл, щата Вашингтон. До 1997 г. е в „Саундгардън“, а от 2001 г. е водещ вокал на „Аудиослейв“, разпаднала се през 2007 г. През 1984 г. Корнел основава „Саундгардън“, която става част от „голямата четворка“ на сиатълския гръндж, включваща „Нирвана“, „Алис ин Чейнс“ и „Пърл Джем“.

Последният солов албум на музиканта Higher Truth излезе през 2015 г.

Смъртта на пионера на гръндж рока Крис Корнел изненада всички негови почитатели и предизвика шок сред близките му. Говорителят на Корнел заяви, цитиран от в. „Гардиън“, че смъртта му е „внезапна и неочаквана“, а съпругата и семейството му са в шок.

БГНЕСYou must be logged in to post a comment Login