Красотата и позитивното мислене от freemama.bg…

Може ли позитивното мислене да ни направи по-красиви?

Разбира се, че може!

Насочете мислите си към красотата!

Вие може да използвате скъпи и прескъпи кремове за лице и всеки път, когато се погледнете в огледалото, да откривате нови и нови несъвършенства и отпечатъци на времето и стреса, който ви съпътства. Това несъмнено ще се отрази върху начина, по който изглежда лицето ви, на вашата енергия и на начина, по който се отнасяте към самата себе си и околните.

Има примери за жени, които престават да се гледат в огледалото, тъй като не харесват това, което виждат като отражение. И това, въпреки че изглеждат добре! Причината е, че те просто мислят негативно.

Още в древни времена Гърците са достигнали до истината, че нашата физическа красота се влияе от мислите ни. За да са щастливи, те обграждали всекидневието си с предмети, които носели позитивно послание за тях. Така например, на бременните жени се препоръчвало да съзерцават красиви статуи или сгради, за да родят красиви бебета с хармоничен характер.

Ето и някои съвета, които ще ви помогнат да се фокусирате върху красотата:
  1. Мислете позитивно!

„Ти можеш, ти трябва и ако си достатъчно смел да започнеш, ще успееш!“ Стивън Кинг

„Ти си това, което направиш от себе си и всичко, което се случва в живота ти, е резултат от твоите собствени мисли.“ Стефан Ричардс

„Танцувай, усмихвай се, смей се, възхищавай се! Имай доверие! Имай надежда! Обичай! Желай силно! Вярвай! Наслаждавайте се на всеки момент от пътуването и бъдете благодарни за това, което имате сега вместо винаги да се фокусирате върху това, къде искате да бъдете или какво искате да постигнете!“ Манди Хейл

Осъзнайте, че мислите са голяма сила и бъдете твърди да смените фокуса си, когато умът ви ви саботира с критични и негативни мисли.

  1. Когато следващия път отново погледнете в огледалото се фокусирайте върху нещата, които вие, човекът до вас или приятелите ви харесват от външността ви. Например, чаровната ви усмивка, красивите ви очи и изражение.
  2. Осъзнайте, че винаги имате избор. Мислете позитивно и смело за себе си, това може да е вашият разкрасител!/Free MamaYou must be logged in to post a comment Login