Налей Ми Чаша Лято от Socialbee.bg

Лятото е сезонът, в който всички цветове блестят най-ярко, емоциите са горещи, а страстите неутолими.
Замислих се, кое е нещото, което те кара да се чувстваш завършен на плажа?

11049516_1625352837696388_7205820877069085133_nИ разбира се веднага се сетих, че това е освежаващия, студен коктейл в ръката. Не може без него, просто не е същото. Друго си е да се изпънеш на шезлонга, да съзерцаваш морето и да си отпиваш глътки лято. Коктейлите по всички бийч барове по нашето, така прекрасно, Черноморие са безбройни. Използват се всички видове плодове, сиропи ликьори и алкохол, за да се смесят така, че да можеш да усетиш лятото и с вкусовите си рецептори.
Радвам се, че познавам един от най-добрите бармани, които правят такива коктейли, за които ще ни разкаже.  Представям ви Павел Памукчиев той е от София, на 26 години и се занимава с барманство, от както се помни. Става му интересно още от ученическите години и в крайна сметка превръща страстта си в професия. С иновативна миксология на напитките се занимава от 2 години.

Можеш ли да ми представиш твоите любими летни коктейла, няма значение какви са те безалкохолни или алкохолни? Какви са им съставките, какво ги прави толкова освежаващи и подходящи за плажа?
В моята лична класация на първо място със сигурност е коктейлът Margarita. Комбинцията от хубава текила, солено, кисело и портокалов привкус ми е любима. За да разнообразя, понякога използвам венец от цитрус соли, вместо обикновена сол.Тъй като съм ценител на уискито, веднага след това се нарежда класическият Old Fashion, в който с тръпчивия си вкус се отличава концентрираната инфузия от билки – ангостура, балансирана със захарен сироп. В една от неговите интерпретации захарта се замества от домашно приготвен карамел.На следващо място бих посочил Negroni. Това е един по-силен коктейл, в който чрез съчетаването на трите равни части джин, вермут и аперитив се постига вкус, който трудно може да се сбърка.

GT0111H_Rose-Sangria-Spritzer_s4x3
Има ли разлика между дневните летни коктейли и тези през нощта на парти?
Основното правило е, че коктейлът трябва да бъде съобразен с храната – дали ще е аперитивен или деджистивен зависи от това преди или след храна ще се консумира. Много подходящи за през деня за освежаващите леко газирани коктейли, с по-нисък градус, като Gin Tonic, Aperol Spritz, някоя интересна вариация на Mojito, такава с босилек например. Разбира се, след като сме прекарали цял ден в консумация на храна и напитки, трудно бихме продължили с Bloody Mary и маслини. За по-късните часове на денонощието е добре да се насочим към нещо по-изчистено, без добавена захар и сиропи, като Negroni.Gin Stevie Steve Schul

На кой бар можем да те видим през лятото?
Отскоро съм част от групата от професионални бармани Flair Temptation, занимаваща се с организация и обслужване на събития, където работя като барман миксолог. Имаме съвместен проект с кафе-бар Shortcut за летен коктейл-бар на бул. “Витоша” под името Cocktail Temptation. Може да ме открие там всеки петък и събота вечер. Също така нямам търпение да гостувам на Beach bar Verano на плаж Смокиня по-късно това лятото. През останалото време развивам уменията си да комбинирам ястия с коктейли в гастро-пъб “Щастливото прасе”/ Happy Pig Food and Cocktails.

Ако трябва да измислиш коктейл, който се казва SocialBee.bg, какъв би бил той?
Коктейлът SocialBee.bg бих направил с водка, фреш от лимон и лайм и мед, гарниран с дехидратиран портокал, листа от мента, пудра захар и сушени горски плодове. Идеята на този коктейл е, че е прост, но в същото време изключително вкусен и би се харесал на повечето хора.

Източник – http://socialbee.bg/
You must be logged in to post a comment Login