#NOHATELAND

Певицата Теодора Цончева с послание #NOHATELAND

В свое видео Теодора Цончева призовава хората да заживеят заедно в по-добър свят

 

Преди година певицата Теодора Цончева, която стана популярна от музикалното риалити „X Factor“ реши да изненада почитателите си в социалните мрежи с авторски видеоклипове. Това е ново предизвикателство за изпълнителката, а нейното желание е чрез тях да внесе позитивизъм на всеки, който ги гледа. Кратките комедийни видеа излизат всеки четвъртък в YouTube канала на Теодора Цончева, като в повечето от тях тя иронизира ситуации и случки, с които всички се сблъскваме в ежедневието си.

Само за година певицата натрупа хиляди последователи, а видеата в канала й са гледани над 3 милиона пъти. Именно възможността да достигне до повече хора провокира Теодора Цончева да засегне и една по-сериозна тема, този път без ирония. Това е проблемът, който според нея води по пътя на  унижението и самоунищожението на други хора, а именно хейта.

„Ние сме огромни хейтъри, живеем в страшни времена. Привидно всичко е наред, нямаме проблем, живеем цивилизовано, но всъщност животните са много по-мъдри от нас. Нямам предвид хейт коментарите в интернет, а открития хейт, с който всички се сблъскваме в училище, в работата и на всички места, които посещаваме. Отговорността е наша. Ние сме причината да живеем в хубав или лош свят, всеки един от нас е частичка от цялото. Не искам да съм сляпа – да се смея, когато не е смешно и да си затворя очите, когато дете се самоубива, защото го хейтват или просто го хейтват защото е готино“, споделя с последователите си певицата Теодора Цончева.

Видеото с това послание има за цел да провокира хората да живеят с повече любов около себе си. Певицата призовава всеки, който подкрепя нейната инициатива да използва #NOHATELAND в социалните мрежи, за да разпространи идеята за отговорността, която носим към другите и да напомни, че думите не са толкова силни, колкото действията, но могат дълбоко да ни нараняват или да ни правят щастливи – от нас зависи.

Вижте видео: https://youtu.be/OayL_VwKxYw

 
ПОВЕЧЕ ЗА ТЕОДОРА ЦОНЧЕВА:

Теодора Цончева е българска поп певица, автор на песни, танцьорка и инструктор по латино танци. Родена е в град Пловдив, но когато е на три годинки, семейството ѝ се премества в София, където Теодора израства. Произлиза от семейство на музиканти – майка й, баба ѝ и леля ѝ са пианисти, затова и тя също поема по пътя на музиката. На девет години започва да пее във вокална група „Бон-бон“, а след това продължава да се развива певчески с доц. Алис Боварян. Признава, че нейно огромно вдъхновение е Майкъл Джаксън. Тренирала е за кратко художествена гимнастика, модерен балет и спортни танци. През 2010 година се записва на уроци по салса, а през 2012 година започва работа като помощник-инструктор. Не след дълго става и главен инструктор на своя собствена група ученици по латино танци. През 2011 година се явява на кастинг за популярното в цял свят шоу X Factor, но не успява да достигне до големите концерти.

Две години по-късно се явява отново, като този път успява да достигне до полуфинал. Ментор ѝ е Велизар Соколов-Заки. На първият концерт отива на елиминации за оставане в шоуто и печели четирите гласа на журито срещу Георги Арсов и така остава в шоуто. На седмия голям концерт отива на елиминация заедно с Таня Димитрова и отново печели. В крайна сметка Теди финишира на четвърто място в шоуто.

На 30 май 2014 година Теодора издава дебютната си песен „Зелена светлина“ заедно с Тодор Гаджалов и Део. Песента е по музика на Теодора Цончева и Тодор Гаджалов, аранжимент на Тодор Гаджалов, текст на Лора Николаева, Теодора Цончева и Део. Режисьор на видеото е Любомир Цанков, оператор е Павлин Табашки, асистенти: Николай Минев и Иво Балджиев. Танцьорите са Makosa Nostra.

Първият самостоятелен проект на Теодора Цончева, озаглавен „Взимам всичко“ излиза на 07.07.2015 г., като звукозаписът на песента е продуциран отново от Велизар Соколов – Заки, но този път самата Теодора се заема да продуцира видеото. Тя е и автор на музиката и текста, а аранжимента е дело на Васил Иванов – Dexter. Работата по видеото е поверена на Bashmotion.

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC9pVqytrBgVAtkvye03RbqQ
Facebook: https://www.facebook.com/theodoratsoncheva
Instagram: https://www.instagram.com/teddybennington/

 
You must be logged in to post a comment Login