Отслабване със слънчеви лъчи

Всички знаем, че  учените правят невероятни експерименти, за да са ни в помощ.  Според ново проучване от Northwestern University Feinberg School of Medicine , публикувано в списание PLoS ONE, доказали, че огряването от слънчеви лъчи- може да ни помогне да отслабнем.

Учените са сложили на 54 участници, на средна възраст 30, специално устроиство на китката си , която проследява тяхното излагане на светлина сутрин в продължение на седем дни. Получили и хранителни дневници, за да записват техния прием на калории . Както се оказва , хората, които получили повече утринна светлина отслабват по-бързо и лесно от тези, които имат по-малък досег със слънцето и това независимо от възрастта им , колко активни са те, и това, което са яли .

tumblr_n3h64xZYvE1s9z4j6o1_1280
Има две възможни причини: Първо , да се излагат на светлина рано сутрин , за разлика от по-късно през деня, синхронизира вашия вътрешен часовник , което означава, че вие имате вероятно по- естествен и постоянен график на съня . На свой ред , този постоянен график на сънят помага на метаболизма ви да работи по- ефективно, което , както знаете, може да доведе до загуба на тегло.
Втората причина , че по природа , сутрин светлината е много по-силна , отколкото следобед или вечер. Това е така, защото има по-висок размер на синя светлина, а синята светлина е от вида, който има най -силен ефект върху вашия циркадния ритъм , казват изследователите .
tumblr_mmawlpFO8i1rjqfauo1_1280 (1)

Колко слънчева светлина ви е необходима-  20-30 минути на слънчева светлина между 8 часа сутринта, за да работи магията му . Тренирайте сутрин, а ако не може да тренирате сутрин, то поне се събудете, за да изпиете кафето си под слънчевите лъчи.

 
You must be logged in to post a comment Login