Прочети Емоциите На Сърцето Си от Socialbee.bg

Сърцето започва да тупти 4 седмици след зачеването и не спира до края на живота ни. То бие средно 72 пъти в минута, 100 000 пъти на ден, 3 600 000 пъти в годината, 2.5 милиарда пъти през живота.

Всяко настроение или движение на тялото ни го кара да забавя или увеличава туптенето си. Това го знаят най-добре спортистите и бегачите, а всички останали не се замислят върху това. Знаеш ли, че дори когато слушаш любима песен сърцето ти реагира на всяка емоция, на всичко, което чувстваш?

Как можеш да прочетеш сърцето си?

Аз съм от хората, които не могат без музика, може би не слушам само, когато спя. Не съм шофьор, вървя много пеша и пътувам постоянно с градския транспорт. Докато правя всичко това винаги съм със слушалки, по които „текат“ вдъхновяващи деня ми мелодии. Всички като мен, знаят колко е важно те да са перфектни. Такива по-които музиката звучи като в концертна зала и кара сърцето ти да подскача или обратното, успокоява цялото ти тяло.
Открих  всичко, което търся в едни слушалки в  SMS Audio BioSport от Intel®. Най- прекрасното нещо в тях, освен невероятния им звук е, че имат вграден сензор за измерване на пулса на сърцето. Сензорните тапи на слушалките са незаменим аудио спътник освен на меломаните, като мен, но и за всички маратонци, планински колоездачи и друг вид спортисти, които следят всеки удар на сърцето си. Благодарение на тях ще знаеш, какво ти казва сърцето. Дали да намалиш темпото или да го увеличиш, как се променя ритъмът му при всяко движение.SMS Audio BioSport (2)Как работят?
В самите слушалки са вградени оптични сензори за измерване на сърдечната честота, докато слушаш музика от телефона си. Когато ги включиш към него трябва да имаш инсталирано приложение, каквото и да е, за отчитане на сърдечната дейност. Удобното в случая е, че те са без батерия и не се зареждат. Имат футуристичен дизайн и се предлагат в няколко неонови цвята, което ги прави много модерни и един страхотен аксесоар към ежедневната ти разходка или тренировка.

И като говорим за дизайн…

Едно от нещата, които ми е много любимо в биометричните слушалки е, че кабелът им е изработен от здрав каучук и е доста трудно да се усучат. Това е много полезно, защото не им позволява Intel Wearables (3)да се оплитат, като нормалните слушалки. И не само това, но и здравината на кабела предпазва от прекъсване на едната или и двете слушалки, т.е. са доста здрави. Дължината също е от значение, защото не са нито къси нито дълги, а просто точният размер. Към тях има и малка чантичка, в която се събира телефон, много удобно и със същите цветове като слушалките. Когато ги видях за първи път, леко се притесних от нестандартния вид на тапите им, които нямат нищо общо с това, което съм свикнала. Те са доста масивни и се притесних, че няма да успея да ги напъхам в ушите си, но се оказа, че са предвидени три размера – малки, средни и големи. Разбира се малките ми паснаха перфектно.

Не мога да ти опиша удоволствието от музиката, благодарение на „умната“ технология, която Intel® са вградили в BioSport слушалките на SMS Audio. Биометричният сензор непрекъснато „чете“ сърцето ми по време на интензивно натоварване, когато си почивам и всеки един момент между тези дейности. Премахването на външния шум от околната среда ми позволява да се насладя изцяло на любимата си музика./http://socialbee.bg/
You must be logged in to post a comment Login