SIStory | Николай Пирянков: „BG Benefits: Европейски бизнес за милиони с подкрепата на Techstars Boston“


Продължаваме годината с едно вълнуващо априлско издание на SIStory (Successful Inspirational Story).

Този път гост-лектор на събитието в Аулата на СУ ще бъде предприемачът Николай Пирянков, основател на Rare Pink (https://www.rarepink.com/) – британска компания за онлайн поръчка на висококачествени персонализирани годежни пръстени.

До днес Николай и екипът му са изпълнили стотици поръчки и затворили няколко рунда финансиранe, един от които през международната платформа за колективно дялово финансиране – Seedrs. През 2015 Rare Pink става и полуфиналист в състезанието на сър Ричард Брансън – Pitch to Rich. В началото на 2016 година компанията влиза в един от най-престижните световни акселератори – Techstars Boston.

SIStory - Nikolay Piriankov
Повече за лектора:

Николай е роден в България, но израснал в Южна Африка, след като родителите му имигрират в началото на 90-те. Там в училище се запознава с Дейвид Сътън, с който по-късно основават Rare Pink. Николай израства, стартирайки няколко онлайн бизнеса, включително и туристически уебсайт за Fifa World Cup, онлайн покер уебсайт и обучителна програма за ученици фокусирана върху инвестирането и трейдинга.

Дейвид и Николай стават добри приятели. След като Николай завършва University of Manchester в Англия, двамата се съюзяват, комбинират опита на Дейвид в търговията с диаманти и опита на Николай с дигитален бизнес, за да стартират Rare Pink. Rare Pink е компания, която изработва висококачествени персонализирани годежни пръстени, чиято поръчка става изцяло през онлайн платформа, достъпна за клиенти от цял свят.

Повече за личната си история и за своя предприемачески път, Николай ще ни разкаже на 5 април в аулата на СУ „Св.Климент Охридски“.

Очакваме ви!

Вземи своята покана! 
You must be logged in to post a comment Login