СОФИЯ ДИША 2017 – 24/25 ЮНИ 2017

Време
24 юни 2017 – 25 юни 2017, 16:00 – 22:00 ч.

Място
Площад „Св. Александър Невски“

През 2017 г. градският фестивал – „София Диша“, който за осма поредна година ще освободи от движение централни улици в града, за да отвори пространство за изкуство и култура, ще има нов модел на провеждане.

Традиционно фестивалът се случваше всяка неделя от месец август като миналата година обхвана зелени зони и паркови пространства около локациите си. Тази година, организаторите – фондация „София Диша“ и Столична община, предлагат летният фестивал да се проведе в последните съботи и недели на месеците юни и август – 24 и 25 юни и 26 и 27 август 2017 г.

За децата фестивалът ще предложи занимания, свързани с технологии, саморазвитие и творчество.

– На 24-ти юни в рамките на София диша 2017, SoftUni Kids организират работилница “Моят програмиран домашен любимец”. Децата щe създадат своите първи програмирани домашни любимци, а основни помощници ще бъдат лист хартия и разбира се платката Micro:bit. Работилниците ще са провеждат в 16:00, 17:30 и 19:00. Необходимо е предварително записване. Максимумът деца за една група са 12, като е небходимо да дойдат 10 минути преди началото на работилницата.

– В работилницата на MindHub децата ще създават игри, използвайки различни среди за програмиране и визуалния език – Blockly (Блокли), ще програмират поведението на роботи и ще разказват интересни интерактивни истории и изображения с писане на код.

Някои от дейностите в уъркшопа на MindHub са: Създаване на игри с Blockly; Програмиране на роботи и дронове; Създаване на интерактивни истории и изображения с код.
Програмата им по време на София диша 2017 включва: Спортуващи роботи (Robots can do sports); Звездно пътуване в открития космос (Travelling into open space); Танци и музика с роботи (Disco and Dance Party); Робобитки (Robobattles); Създаване на 3D анимации и игри (Making 3D Animation Day); Робот филмов оператор – заснемане на интерактивни анимации (Story Telling and Dash Filmmaker); Модернизация на приказки и пресъздаване на сцени от филми (Modern recreation of well-known fairytales); Луда надпревара с роботи (Crazy Robot race); АртБоти – роботите пишат вместо нас (ArtBots – writing with robots).

– По време на юнското издание на София диша 2017 Джагадамба са подготвили приключения за развиване на креативността у децата. Ще представят интерактивна изложба на плакати “През детските очи”, която ще разкрие много игри и изненади за децата. Заниманията им ще включват щафетни игри и творчески ателиета.

Записването за участие в детските работилници ще бъде на място в началото на фестивала.

Юнското издание на София Диша 2017 ще се проведе на площад „Свети Александър Невски“ в София. Очаквайте скоро повече информация за програмата на фестивала.

Текст и илюстрация: София Диша

Източник: София Диша

Предстоящи събития на това място:

24 юни 2017 – 25 юни 2017 г., 16:00 – 22:00 ч. – София диша 2017 – 24/25 юни 2017
You must be logged in to post a comment Login