Татяна Козарева: Oтворете сърцата си за доброто и красивото, защото те наистина ще спасят света!

Преди няколко седмици попаднах на игра с разкошни картини във фейсбук. Картини с макове… шир от макове, цветя носещи толкова символика в тях – от успехи до кърваво море. Точно като битките на днешните хора на изкуството и техните малки и големи успехи. Тези прекрасни платна бяха от Татяна Козарева.  Толкова се впечатлих от картините й и в същото време натъжих, защото един прекрасен млад художник трябва да си организира игри в социалните медии, за да продава и популяризира изкуството си, че я потърсих с молба да напише нещо за себе си и да разкаже повече за работата си. Направих го,  защото аз исках да знам повече,  исках и вие да знаете повече!  И ето какво ми изпрати Татяна (аз реших да ви го предам така както тя го усеща):

 

Снимки- Facebook страницата на Татяна Козарева

„Името ми е Татяна Козарева, на 34 години. Родена съм в град Бяла, община Русе. Завършила съм Маркетинг в Икономически Университет Варна.
Още от малка имам огромна любов към изкуството. Рисувах много моите любими анимационни герои, но всичко приключи в тийнеджърските години, тъй като не получих подкрепа да продължа да развивам таланта си. Изкуството продължаваше да е в сърцето ми и така един ден му дадох нов тласък. Винаги съм мечтала да творя на платно с маслени бои. Закупих първите си материали преди 7 години и лека, по-лека започнах да сбъдвам мечтата си. Имам щастието, че съпругът ми ме подкрепя изключително много.

Когато говорим за изкуство, душата ликува. Днес обаче е все по-трудно човек да разчита на доходи от продажбата на картини. Всичко е много комерсиализирано. Знаем за принтовете, които са на достъпни ниски цени, а също и различен вид имитации на оригинални творби. Но те нямат душата на твореца, докато в картината се запечатват много финни енергии. Енергии, които всеки ценящ изкуството долавя. И именно те, притеглят своите бъдещи притежатели. Независимо колко е трудно да се реализира човек като творец, аз продължавам напред и съм уверена в успеха. Успявам да достига до сърцата на все повече хора и да ги накарам да се усмихнат. Безценно!

Още преди да хвана четката в ръка, аз мечтаех за благотворителни изложби. Още нещо, което е трудно осъществимо, но аз открих своя начин.
Предлагам периодично в социалните мрежи свои картини за продажба, подкрепяйки една или друга кауза. Също така и пощенски картички с принтове на мои картини. Една от последните каузи беше проект по адаптирано плуване към Фондация Живот със Синдром на Даун.

Включването ми в разнообразни благотворителни каузи ме свързва с много хора, с големи сърца. Освен, че всеки помага, с каквото може, контактите помежду ни се превръщат в истински приятелства. Какво по-хубаво от това?
Имам много замисли за бъдещото ми развитие, но сега съм забавила темповете, тъй като станах майка през изминалата година. Още една сбъдната мечта!
На този етап, всеки който се интересува от моето творчество, може да посети страницата ми във Фейсбуук :
Tatyana Kozareva Art – https://facebook.com/malereivontatyanakozareva/?ref=bookmarks

Имам и сайт, но по него има много работа, която се налага да бъде отложена във времето.
Бих желала да призова всички хора, да отворят сърцата си за доброто и красивото, защото те наистина ще спасят света!
Благодаря ви!“
You must be logged in to post a comment Login