Тенденции 2017 при цветовете в интериора от арх. София Папазова

Днес трябваше да продължа с темите от поредицата „Архитектите на света, в който живеем“, но реших да отложа новото заглавие за следващата сряда и преди това да ви представя цветовите предложения на световните интериорни дизайнери и производители на бои за следващите дванадесет месеца.

 

Институт „Пантон“ обявиха зеленият нюанс Pantone 15-0343 TCX Greenery за цвета, в който да се отрази светът през 2017-та година. Освен пространствата, в които живеем, този тон ще завладее и модния подиум, и колорита на декоративната козметика, и още ред индустрии. Неговата натуралност и специфичен интензитет може би биха ни приближили повече към природата.

Наред с Pantone 15-0343 TCX Greenery, другите актуални интериорни цветове са Shadow – дълбок и тъмен виолетово-сив, Violet Verbena – светъл и сияен виолетово-сив, Byzantine Blue – неутрално синьо-сив, Cloudberry – пастелно синьо-сив, Kettleman – тъмно и топло сиво, Poised Taupe – дълбоко неутрален и сложен, и Honey Glow – слънчевият лъч сред изброените тонове.
Снимки – Интернет, Pinterest, Facebook

Разбира се, усещането за цвят е нещо много индивидуално и всеки тон притежава своето естетическото и психологическо въздействие. Колоритът придава уникалност на пространството, в което е приложен. Оцветете вашия личен свят в нюанса, който импонира най-точно на собствения ви натюрел!

     

Живейте цветно!

арх. София Папазова

За повече информация  – http://soffdesign.com/

P.S. Следете страниците на  359style.bg и Soff Design Studio  във фейсбук )))

 

 
You must be logged in to post a comment Login