Тенденции 2018 при цветовете в интериора

След като в предишната статия ви представих актуалния за тази година Pantone 18-3838 Ultra Violet, днес ще разгледаме още цветови предложения от известни дизайнери и производители на интериорни бои.

Ето ги и тях: Black Magic – дълбок и тъмен сив тон, Heron – описван като среднощно синьо, Heart Wood – топъл и неутрален, Caliente – горещ и завладяващ, Oceanside – богат, но балансиран между сини и зелени нюанси, Black Flame – деликатен и с индигов отенък.

Снимки – Интернет
На пръв поглед селектираният колорит е основно синьо-сив, с изключение на Caliente – представител на червената гама. Ако изберете да вмъкнете някой от тези цветове в пространството около вас, е добре да помислите как да го интегрирате и с какво ще го съчетаете. Интензивните цветове се нуждаят от неутрален фон и контрапункт, а неутралните от контраст и акцент. Разбира се, съществува теория за комбиниране на цветовете, но умението да се прилагат добре се придобива с опит и се превръща в естествен рефлекс и интуитивен усет за интериорния дизайнер.

 

Нека ни е цветно!

арх. София Папазова

 

P.S. Следете страниците на 359style.bg и Soff Design Studio във фейсбук )))
You must be logged in to post a comment Login