„ТИГЪРЪТ” НА ЛЮБОВТА СЕ КАЧВА НА СЦЕНАТА НА НАРОДНИЯ ТЕАТЪР

Премиерата на новия спектакъл на Петринел Гочев е на 10 февруари

 

Едно представление от „епицентъра на Любовта”, защото Любовта Е, а всичко друго е суета, ще представи премиерно на 10 февруари от 19:00 часа на Камерната сцена на Народния театър „Иван Вазов” Петринел Гочев. Режисьорът на хитовия спектакъл „Майстори” този път кани зрителя на „ТИГЪРЪТ” – една театрална игра, в която главен герой е Животът, който е и ох, и ах , и дава „остроумни отговори на абсолютно идиотски въпроси“, разгръща се и се движи, горещи се и тлее, сияе меланхолично и страда простодушно върху най-уязвимата сцена: човешката душа, наранена от любов и гладна за любов.

Ако това начало ви е заинтригувало – продължете нататък, защото „Тигърът” ще ви отведе в авантюристичните територии на театралния пъзел, подредeн от напаснати парченца текст, сюжетни ходове, игри на преобразявания, клоунада и пластични вариации.

И всичко това – в компанията на девет прекрасни актьори, които ще сменят по няколко роли, ще прекосят пространствата на психиатрична клиника, магазин за кафе, улица, дом, полицейско управление, ще присъстват там с телата, лицата и гримасите си, с танца, историите, песните и смехът през сълзи.

Вижте ги: СТОЯН ПЕПЕЛАНОВ, който е д-р Пингицър, ХРИСТО ТЕРЗИЕВ, който е и Патрос от Елада, Мистър Лути, бабата арменка, инспектор Хузинга и други, ПАВЕЛ ИВАНОВ, който е Началник на полицията, Рингърт, д-р Скатър и други, ПЛАМЕН ДИМОВ, който е Томас Вакранян, ЕВА ТЕПАВИЧАРОВА, която е Кити Дювал, мисис Лути и Валора, ГЕРГАНА ЗМИЙЧАРОВА, която е Лора Лути и Ото Сейфанг, и около тях – Тайфата на Пингицър, в която се подвизават СЛАВЕНА ЗАЙКОВА, АХМЕД ЮМЕР И АЛЕКСАНДЪР ЕВГЕНИЕВ.

„Любовта е болка, любовта е експлозия, любовта е нега и милосърдие, и липса на мечти, защото е самата въплътена Мечта! Мнозина са се върнали от там и са споделили копнежа си. А мнозина са изпратили послание от самия епицентър на Любовта, защото Любовта не е безсловесна, като онова другото, наречено смърт. Любовта може и да е мъчалива, но може и да е обилна в словото си, пълна със стонове, в сърцето и китките –  пулсации, и то какви! Всички знаем. Защото едно искам да кажа на децата си, а и на този, който би се подслонил в това представление – ЛЮБОВТА Е! Всичко друго е суета”, споделя Петринел Гочев.

А дали е прав – уверете се сами – на 10 и 13 февруари от 19:00 часа на Камерната сцена на Народния театър. Билети – на касите и онлайн на http://nationaltheatre.bg/play/tigarat/.

ТИГЪРЪТ

авторски спектакъл на Петринел Гочев
 

Режисьор Петринел Гочев

Сценография Петринел Гочев

Художник на костюмите Констанца Гецова

Музика Ян Руменин

Драматург на представлението Мирела Иванова

Втори асистент режисьор Боряна Митева

Фотограф Росина Пенчева

Художник на плаката и програмата Янина Петрова

Сезон 2017/ 2018

Премиера 10 и 13 февруари 2018 г.

Камерна сцена

1061 премиера на Народния театър от 1904 г.
You must be logged in to post a comment Login