Този простичък сутрешен ритуал от 30 секунди ще ви направи по-продуктивни

Ако искате да се чувствате по-добре и да бъдете по-продуктивни през деня, отговорът може да се крие в нещо, което не сте подозирали, пише Design Taxi.

Този съвсем прост трик, който може да извършите за не повече от 30-тина секунди, ще ви позволи да започнете деня по правилния начин.

А това е чаша вода.

Консумацията на вода хидратира тялото ви след нощния сън и покой. Ако прекарате 6 до 8 часа без вода, това всъщност е доста дълъг период и чашата вода рано сутрин ще ви върне нужните вещества. Вместо да посягате към  кафето, направете го към водата.
Освен това, пиенето на вода ви прави по-внимателни, докато дехидратацията ви кара да се чувствате отпуснати и летаргични. Чашата вода след продължителен период, в който не сте вкусвали нищо, действа като шок на организма и му дава повече енергия.

Накрая, водата може да бъде съюзник в борбата с много болести. Тя помага да изхвърлите токсините от тялото си, а някои важни органи като сърцето, дробовете и бъбреците съдържат голямо количество вода, така че тяхното хидратиране помага на тялото ви да е здраво.

Източник: Обекти
You must be logged in to post a comment Login