Тропическата гуава е полезна за отслабване и за пречистване

Плодът гуава е много вкусен и полезен за здравето като действа пречистващо и както повечето плодове е приложим за отслабване…

Растението гуава представлява голям храст или дърво, което вирее в тропиците и се култивира, но в домашни условия рядко се отглежда. Филизите му са с четири страни и има елиптични листа, с дължина от 7 до 15 сантиметра и ширина от 3 до 7 сантиметра. Цветовете му са бели и единични или с по две – три събрани в пазвите на листата, а плодът има крушовидна форма със зелен цвят, дълъг до 12 сантиметра и притежаващ плодово месо с превъзходен аромат и с розов, бял или жълт цвят.

Тропическата гуава е полезна за отслабване и за пречистване

Плодовете, листата и цветовете имат бактерицидно действие, а настойка или чай от листата му понижават нивото на кръвната захар, с което гуавата е полезна при проблеми със захарта в кръвта и при диабет, със средно развитие.

Плодът е с много добри вкусови и здравословни качества.
Тропическата наслада гуава съдържа витамините С и А, минералите желязо, манган, мед и калий, освен това е богат и на фибри, ликопен и на фолиева киселина също и на полезните вещества, които са в зеления чай и червеното вино, което го прави много полезен за здравето. Благодарение на антиоксидантите в него, той е полезен плод за кожата като намалява видимо външните признаци на стареене и рискът от поява на рак на гърдата. Гуавата е полезна за страдащи от високо кръвно, понеже го намалява и нивата на лошия холестерол.

Тропическият плод гуава е полезен и при зъбобол, настинка и кашлица под формата на прясно изстискан сок.

Не трябва да се прекалява с плода при диабетици, защото може да се получи обратен ефект, предупреждават лекарите.

Може да се консумира в суров вид, на желе или на конфитюр, но най-полезни са плодовете, когато са в сурово състояние. Едно от най-популярните му ползи е за отслабване и за пречистване на организма от токсините благодарение на антиоксидантите, фибрите и ликопена.

Иван Петров/http://lechitel.net/
You must be logged in to post a comment Login