В Буенос Айрес се откри фестивалът на тангото

В аржентинската столица бе открит фестивалът на тангото, в който тази година ще участват над 600 танцьори, музиканти и певци. На церемонията по откриването присъства кметът на Буенос Айрес Орасио Родригес Ларета. В световното първенство по танго, организирано в рамките на феста, ще участват двойки от 40 страни.

© снимка: АРХИВОфициалната част приключи с концерт на известните аржентински изпълнители Чико Навара, Нестор Фабиан, Карлос Паива и Уго Марсел. В близките седмици ще гастролират не само творци от Аржентина, но и от други страни на света. В програмата на фестивала са включени концерти, изложби, майсторски класове, панаир на стоки, имащи отношение към култовия аржентински танц. Следващата седмица фестът плавно ще премине към Световното по танго.

Отборните състезания ще стартират в понеделник.Те се провеждат в две категории – салонно и сценично танго. Салонното танго представлява класическия стил от миналия век, за който са характерни бавните движения, включващи всички основни стъпки и фигури. Сценичният стил е много по-зрелищен и акробатичен, припомня агенцията./bta.bg
You must be logged in to post a comment Login