Витамин C и неговите ползи

Витамин C e витамин, чийто ежедневен прием е изключително важен. Но в случай, че не сте убедени , ето какво може да направи витаминът за вашата коса, нокти и кожа.

За косата

Витамин С е един от най-ефективните хранителни вещества, което помога косата ви да ръсте и укрепва. Витамин С помага за изграждане на колаген, който е изключително важен за растежа на косата, но също и за запазване на здравината на косата.

За Ноктите
Витамин С помага за поддържането на целостта на нашите нокти чрез укрепване на нашата кожа , съединителна тъкан , кости, и стените на кръвоносните съдове . Витамин C укрепва и помага на ноктите растат. Приемането  на витамин C е най-добрият път за оптималното здраве на ноктите ви, така че не забравяйте да приемате добавка или  да ядате цитрусови плодове.

За кожата

Витамин С поддържа здрава кожата чрез създаване на колаген (за пореден път !) . Чрез забавяне на скоростта на свободните радикали , витаминът  забавя процеса на стареене. Може да си направите масла за лице  с едно киви и  половин чаша папая, а след това нанесете сместа на лицето си . Оставете за 15 – до -20 минути, след това измийте със студена вода.

снимка: http://www.pinterest.com/
You must be logged in to post a comment Login