За първи път българин е избран официално за посланик на водеща швейцарска марка часовници

Иван Кристоф, световно известният специалист по височинно въжени и въздушни операции, първият, който реши нерешените проблеми на най-високите сгради и най-рисковите операции по въже в света, е и първият българин, посланик на водеща швейцарска марка часовници.


Швейцарската компания Фортис, която световния лидер в часовникарството и първия производител на автоматични ръчни часовници в света, днес обяви българина Иван Кристоф за FORTIS Brand Ambassador на уеб страницата си. Днешната дата, 5ти декември, е специално подбрана заради Международния ден на доброволеца и показва уважението и признанието към българин, който въвежда нови измерения в доброволчеството и създаде първия в света Highrise Emergency Aerial Response and Team (H.E.A.R.T.).

 
Компанията Фортис има над 100 годишна история и е с рождената дата 1912г., годината на българската авиация. Затова партньорството на Иван Кристоф с бранда е когато за 100 годишнината на българската авиация, Иван откри изложба по време на Дубай Хелишоу, на която специален гост бе Шейх Мансур Ал Мактум, Принца на Дубай и пилот на хеликоптер. Сънародника още тогава представи идеята си пред Командването на ВВС и ген. Симеон Симеонов да самофинансира и направи 100 Лимитирани бройки за българските пилоти, но предложението му не бе прието.Затова сънародника ни има работи по нов проект за дизайна и произвеждането на първия специализиран часовник за спасители, с Лимитирана серия с български символи на циферблата и изписана кирилица. Новия модел за часовник ще бъде показан да най-голямото изложение за часовници Базел 2018.г.


Марката Фортис произвежда специално часовници за пилоти и космонавти и от 1994 година е партньор на Международната космическа станция и проекта МАРС 500. Затова тя подкрепя проекта МАРС 555 на Иван Кристоф. Компанията произвежда четири линии: Земя – Вода- Летене и Космос и впечатлена от новаторските инициативи за спасяване по земя, вода и въздух, които българина разработва. Екипът й ще подкрепи тези български инициативи с контактите си пилоти, космонавти, изследователи и Военно въздушни сили на няколко държави, за които е произвеждала специални поръчки. Това ще е още една невероятна реклама за българския имидж по света и на ново ниво.

За Иван и Деня на доброволеца:
В България Иван представи концепцията за първия доброволчески специализиран отряд за спасяване S.O.S. пред ген. Бойко Борисов по време на пресконференция и сега този проект е реалност и се разработва с напълно само финансиран от Иван INNOVATION RESCUE FUND‏
You must be logged in to post a comment Login